Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

FPV trouble shooting

Discussion in 'FPV (First Person View)' started by DuaneMurphy, Aug 28, 2014.

  1. DuaneMurphy

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    FPV and iOSD mini problem. When I fire up Phantom II and on-screen display I see the iOSD info, I fire up the GOPro and get video to the display terminal. I move a couple feet away and lose the video and the IOSD info.

    The antennas are on. One clover and one panel on the display.
    One clover hanging from phantom and two wire antennas.

    Did work previous not sure what has changed.

    If I am with in a foot of phantom it works.
    2 feet snow and flickering picture and on screen nav info
    Beyond that all goes dark

    Any suggestions would be helpful

    Thank you
     
  2. IrishSights

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Messages:
    1,410
    Likes Received:
    37
    Location:
    Bangor, Northern Ireland, UK
    Sounds like antenna problems to me. Video transmission will show like this even if you have no antennas on the receiver. So I would check the antennas are properly screwed on tight and the fittings are correct type. Did you get distance before?

    Sent from Samsung S4 via Tapatalk
     
  3. DuaneMurphy

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Yes, I had over 300 meters previously.
     
  4. QYV

    QYV

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Messages:
    1,814
    Likes Received:
    7
    Location:
    NYC
    have you ever powered on the Phantom with no antenna attached to the transmitter? that can "burn out" the transmitter and you'd be left with basically no output power / range.

    if not, like Irish said it sounds like some sort of antenna issue