Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Follow me w/ airplane mode on and off

Discussion in 'Photos and Video' started by ZenFlyer, Sep 27, 2015.

  1. ZenFlyer

    Joined:
    Sep 27, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Video shot with airplane mode on then another with it off, shows what happens...

     
  2. JimMoore

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    39
    Likes Received:
    10
    I have not heard of "airplane" mode. Do you mean "attitude" mode?
     
  3. amckim2084

    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    208
    Likes Received:
    54
    Airplane mode is a phone or tablet setting. Not app setting.
     
    ZenFlyer likes this.
  4. ZenFlyer

    Joined:
    Sep 27, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
     
  5. amckim2084

    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    208
    Likes Received:
    54
    I have a call blocker app. I have different profiles set up and one I called Phantom Mode. I just switch to that which has everything blocked. I don't fully understand the whole airplane mode thing so I don't use it. But for things you want to use that airplane mode would mess up, a call blocker might come in handy.
     
    ZenFlyer likes this.
  6. ZenFlyer

    Joined:
    Sep 27, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Great idea..thanks!
     
  7. The Vic

    Joined:
    Sep 25, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    4
    Hi Zen, I'm hoping you will be able to answer this as I read different answers on different forums. When using Follow Me Mode on the Go App ( Flying a P3P) does your Ipad/Android have to be Cellular or just standard. I'm using an Ipad Mini 2 ( Not Cellular) and wondered if it would work with this. Any advice would be great. Thanks. The Vic
     
  8. B- Scene Films

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    305
    Likes Received:
    112
    Your iPad must have cellular to use dynamic home point. Follow me uses dynamic home point. When the cellular hardware gets added to the iPad it includes GPS that is otherwise missing from your iPad. You do not need to use cellular or even sign up. You just need the GPS hardware that comes with that option.

    If you attempt to use dynamic home point, the GO app will cry about not enough GPS data from your device to do the task. Hope that helps.
     
  9. The Vic

    Joined:
    Sep 25, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    4
    Hi B, Thanx for the reply, I understand it now, gonna have to consider a cellular Ipad Mini 2 or Tether my Iphone. thanks for the info. The Vic