Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Flight simulator question.

Discussion in 'General Discussion' started by Bolter303, Sep 29, 2015.

  1. Bolter303

    Joined:
    Sep 17, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    Location:
    Las Vegas NV
    Can the P3 controller be connected to a computer via the usb and run a flight simulator software for practice. I want to learn how to control the P3 if I need to. I also want to get in to maybe FPV drone racing and need to learn how to fly. Or do I need to go but a regular RC 4-8 channel controller.
     
  2. RoyVa

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    2,246
    Likes Received:
    449
    Location:
    Virginia
    Nope, USB connection not designed in the controller for that type of data traffic.
     
  3. RedHotPoker

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    3,972
    Likes Received:
    1,365
    Location:
    Edmonton Alberta
    If you use an iOS device like I do, to fly your Phantom with, the Phantom 3 has its own built in SIM program. Not in the Ardroid Go App.
    If you want to buy a separate flight SIM, I would suggest RealFlight 7.5, get the helicopter version package. it has quads to fly. Or Phoenix SIM is also quite good, I have heard.

    RedHotPoker
     
  4. Vanjo Grale

    Joined:
    Mar 11, 2015
    Messages:
    115
    Likes Received:
    34
    Location:
    OBX North Carolina
    That would be really nice if there were an interface of some sort. I have improved my "feel" for flying quite a bit just with a "toy", the X5c, since the control layout is the same. Nothing more fun than chasing my 6 year old around the house while the dog chases the quadcopter - he even catches it, but I've trained him not to kill it. Amazingly durable little thing.
     
  5. candubob

    Joined:
    Apr 30, 2015
    Messages:
    89
    Likes Received:
    21
    If you run Android and have a Windows PC you can download the flight simulator from DJI
     
  6. Bolter303

    Joined:
    Sep 17, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    Location:
    Las Vegas NV
    I have IOS and a Mac. I will try the DJI app and see how it goes. I also want to learn RC planes as well.
     
    Ti22 likes this.
  7. PilotHarry

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    283
    Likes Received:
    85
    Why not just practice with the phantom? Its such an unbelievably steady platform. First try in GPS, then do some attitude flying.
     
  8. Bolter303

    Joined:
    Sep 17, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    Location:
    Las Vegas NV
    I have been doing just that. I fly around some cactus back and forth and I ma getting better. I will get a nano quad as well and practice with that. I hope to also fly planes and of corse that it different. I just though the flight sim would be great practice in the evenings..
     
  9. RedHotPoker

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    3,972
    Likes Received:
    1,365
    Location:
    Edmonton Alberta
    Try RealFlight 7.5 & you will be in love again... ;-)

    Guaranteed.

    RedHotPoker
     
  10. Bolter303

    Joined:
    Sep 17, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    Location:
    Las Vegas NV
    Real Flight looks great but I don't have a windows machine. I can't believe they don't make an Mac version.
     
  11. Smokey96

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    What about exiting flight simulator? It seems my program is stuck in the mode of flight simulator. Because when I tried to fly this morning and went to use the auto launch button, it said flight simulator failed. And I was not even trying to use the simulator.
     
  12. RedHotPoker

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    3,972
    Likes Received:
    1,365
    Location:
    Edmonton Alberta
    Were you using the SIM recently?
    You may need to uninstall and then reload the Go App.
    Removing the Strange artifact. . .

    RedHotPoker
     
  13. Smokey96

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    I was thinking that it was either an App issue or something like the SIM. Will give it a shot. Thank you.
     
  14. RedHotPoker

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    3,972
    Likes Received:
    1,365
    Location:
    Edmonton Alberta
    Now Go and have fun. ;-)

    RedHotPoker