Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Flight Mode Switch

Discussion in 'Phantom 2 Help' started by PeterPan, May 25, 2014.

  1. PeterPan

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Hello Guys (and girls maybe),

    I am a 'brand new' phantom 2 pilot with some issues..... ;)

    Hope you can maybe help me out. I just bought a new phantom 2 (with the DJ6 Tx). I am quite familiair with the Assistant software (have some other quads) and first thing I did was updating firmware with the Assistant. Everything went well.
    Just one thing is a real pain in the ***. I am unable to switch flight mode. So when I open the assistant software I see my flight mode switch (channel U) in the centered position (ATTI) but when I flip my flight mode switch I don't see any result (it is not moving in the assistant software).
    Side effect as well is I am unable to calibrate my compass by flipping the switch.

    Does anybody have some experience with this issue?

    Thanks a lot for your help in advance!

    Peter
     
  2. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    Do the sticks and the other switch register movement in the Assistant software when the Flight Mode switch doesn't?
     
  3. PeterPan

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Yup they do. All movements are there except channel U.
     
  4. Kelso Kubat

    Joined:
    Oct 12, 2013
    Messages:
    299
    Likes Received:
    0
    Location:
    Frisco, CO
    with phantom 2's switch from phantom mode to NAZA M mode. that unlocks all the ioc features and failsafe for the phantom 2's :shock:
     

    Attached Files:

  5. PeterPan

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Well Unfortunately that's not it. It is in Naza M mode. The IOC function switch is working. Only the flight mode is somehow locked.
     
  6. MrC

    MrC

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    469
    Likes Received:
    6
    Location:
    Surrey. UK
    Sounds like a bad switch.
     
  7. PeterPan

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
  8. AnselA

    Joined:
    Jan 2, 2014
    Messages:
    896
    Likes Received:
    0
    Location:
    Declination +8° 11'
    In the video, up/right there's button "Naza-M" meaning the TX is in Vision mode. Try to click on it.
     
  9. MrC

    MrC

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    469
    Likes Received:
    6
    Location:
    Surrey. UK
    No, it's in naza mode.
     
  10. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    You checked the IOC tab too I guess?
     
  11. PeterPan

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Yep that works fine.
     
  12. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    Does the software show the representation of switch moving when you move it? (IOC tab)
    Because that would rule out a faulty switch presumably.
     
  13. PeterPan

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Under the tab IOC I see the switch moving between off /crs loc / and home lock. But that's a different switch (lh side of transmitter). The flight mode switch (rh side of transmitter) doesn't work.

    Can you explain why you think that's ruling out a faulty switch? Thx!!!