Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Flashing Red and no start up

Discussion in 'Phantom 1 Help' started by alexsmith983, Oct 7, 2015.

  1. alexsmith983

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    HI,

    I've got my phantom one out after a bit of a break and having an issue! It goes through it's normal start up procedure, locatin GPS etc, but then just flashes red and won't start motors.

    I've plugged it in and done an IMU calibration, and done a calibration on my remote (its an early model so not by plugging it in).

    Any help welcomed, thanks
     
  2. filmeur

    Joined:
    Aug 1, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Hi, have you add components into your phantom like PMU ? I have this problem with the PMU installed. If you try connect again the battery you must wait 10 minutes between two test. I don't know more of this problem.
    Good search.
     
  3. Ti22

    Joined:
    May 13, 2015
    Messages:
    259
    Likes Received:
    86
    Location:
    San Diego
    #3 Ti22, Oct 7, 2015
    Last edited: Oct 7, 2015
  4. Jamaso

    Joined:
    Oct 8, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I am having the same issue. As soon a I turn on transmitter the yellow/red LED then changes to 4-5 flashing red with a space. This continues even when the transmitter is turned off. To the best of my knowledge I have not made any changes to the configuration and not crashed the unit to cause this problem. Any suggestions would be greatly appreciated.