Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

First Flight with new HDMI output.

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by FredSheldon, Aug 3, 2015.

  1. FredSheldon

    Joined:
    Oct 20, 2014
    Messages:
    288
    Likes Received:
    104
    Location:
    The Woodlands, Texas
    Here is my first flight with the new HDMI output to my 25 inch Monitor. Took about 10 minutes, most of that time was trying to stab the large connector back into the socket. You need very small fingers and good eyes. IMG_20150803_173836899.jpg
     
  2. damitjim01

    Joined:
    Jul 18, 2015
    Messages:
    191
    Likes Received:
    140
    Location:
    Raleigh, NC
    Story of my life... :confused::rolleyes::D
     
    Dome, Ari, bbfpv and 1 other person like this.
  3. Justgregg

    Joined:
    Mar 14, 2014
    Messages:
    519
    Likes Received:
    119
    Location:
    Denver Colorado
    so my question is...if ur running both tablet and hdmi monitor, when your tablet shuts down because of heat, does the hdmi shut down too? Im thinking using my 7" black pearl along with my google nexus tablet so when the pilot app crashes, I can still see where im going.
     
  4. FredSheldon

    Joined:
    Oct 20, 2014
    Messages:
    288
    Likes Received:
    104
    Location:
    The Woodlands, Texas
    No, it will continue to display what you see on the big screen.
     
  5. phantom3menace

    Joined:
    Jul 10, 2015
    Messages:
    208
    Likes Received:
    92
    That's why having the HDMI board is so important to me. Knowing my FPV will still be there even if and when my tablet fails is a huge deal for me.
     
  6. n6vmo

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    484
    Likes Received:
    156
    Location:
    Lompoc, CA.
    Noticed any FPV video lag compared to the tablet?
     
  7. hidaven

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Messages:
    316
    Likes Received:
    109
    Yeah….. Hows the lag?


     
  8. blade strike

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    808
    Likes Received:
    462
    Location:
    Big Bear, CA
    lag is about 180-200ms depending on device used.. It's the lowest latency possible
     
  9. jryser

    Joined:
    Aug 3, 2014
    Messages:
    328
    Likes Received:
    118
    Location:
    Indiana
    So same as the iPad.


    Sent from my PT beating heart
     
  10. blade strike

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    808
    Likes Received:
    462
    Location:
    Big Bear, CA
    no Ipad is about 220-240+
     
  11. jryser

    Joined:
    Aug 3, 2014
    Messages:
    328
    Likes Received:
    118
    Location:
    Indiana
    Ahh cool. I have a Varizoom 10" monitor that I hope to try too.


    Sent from my PT beating heart
     
  12. Thiago

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi, i have an eternal "disconnected" message on my iphone 6... I think its a usb controller problem. Someone resolve this diconnected issue with this hdmi module?
     
  13. damitjim01

    Joined:
    Jul 18, 2015
    Messages:
    191
    Likes Received:
    140
    Location:
    Raleigh, NC
    Have you tried a new USB cable?
     
  14. Thiago

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Yes! Five different cables, 2 ipad 3 and one android. Two new cables! Its really a remote usb problem. My control works fine, but without connection with ipad / iphone / android. Mu question is: someone with the same problem resolve this insue with this hdmi module instalation?
     
  15. Justgregg

    Joined:
    Mar 14, 2014
    Messages:
    519
    Likes Received:
    119
    Location:
    Denver Colorado
    Cool looks like im going to attach by black pearl to the top of my radio so I have both. I have always loved dji,s osd!!! So now I can have my google map running on the tablet and the osd on the monitor. Just ordered the hdmi module a few days ago, its aready on my inspire radios.
     
  16. Michael Olsen

    Joined:
    May 11, 2015
    Messages:
    76
    Likes Received:
    33
    Location:
    Halesite, NY
    What is the diamond shape on the OSD overlay on the monitor? Is that to indicate the relative direction of the aircraft from the controller (like the radar)?
     
  17. Oesau

    Joined:
    Feb 15, 2015
    Messages:
    51
    Likes Received:
    12
    Location:
    Sydney, Australia
    Diamond would be the home point (if it's like the OSD which I'd say it is)
     
  18. F6Rider

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    1,126
    Likes Received:
    346
    Location:
    Foothills Of The Sierra's, California
    Attaching the large ribbon cable BEFORE screwing down the board makes it much easier.
     
    damitjim01 likes this.
  19. FredSheldon

    Joined:
    Oct 20, 2014
    Messages:
    288
    Likes Received:
    104
    Location:
    The Woodlands, Texas
    That's what I did but the ribbon cable is so short it's still hard to get a grip on it to stab it back into the socket :) But all's well that end's well. I'm happy.