Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Firmware V01.04.0001 for Autopilot Beta Testing

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by KykPhantom, Aug 24, 2015.

  1. KykPhantom

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    85
    Likes Received:
    17
    After installing the firmware V01.04.0001 on Phantom 3 Pro, the aircraft does not fly straight but drifts. IMU calibration has been done twice. RC calibration did not help neither. Any similar experience?
     
  2. JBG

    JBG

    Joined:
    May 15, 2015
    Messages:
    207
    Likes Received:
    41
    Don't use Autopilot (Litchi/ultimate Flight) and have had 1.04.0001 on my P3A since the day it came out, but no issue like you are describing.
     
  3. KykPhantom

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    85
    Likes Received:
    17
    I went back to 1.3.2 and everything is ok again.
     
  4. tgarcia

    Joined:
    Jul 24, 2015
    Messages:
    81
    Likes Received:
    36
    Location:
    Pflugerville tx
    I have been having similar experiences with the 1.04.0001. I might have to try the same thing.
     
  5. Bob Denny

    Joined:
    Aug 12, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    17
    Location:
    Mesa, AZ
    How do you back rev?
     
  6. KykPhantom

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    85
    Likes Received:
    17
    Just put the firmware v1.3.2 on your SD card (make sure that you do not have any other firmware on your SD card).
     
  7. 2nd2non

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    799
    Likes Received:
    208
    Location:
    Orange County, California
    Auto flight logic says they have not seen this issue. I am on the sideline trying to decide if I should upgrade....
     
  8. 2nd2non

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    799
    Likes Received:
    208
    Location:
    Orange County, California
    By the way, the correct beta fw version for P3 is V01.04.0005.
    Did you get this version from their web site?
     
  9. SENC

    Joined:
    Jul 12, 2015
    Messages:
    184
    Likes Received:
    58
    Location:
    NC
    That one (.0005) is new in the last 24 hours.

    I'vebeen using 1.04.0001 for a while, no issues like the op. Updated to .0005 today, along with the latest litchi app alpha update (1.7.8) and all seemed quite stable on the simulator.