Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Firmware 1.6 result

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Pandu Wijayanto, Dec 24, 2015.

  1. Pandu Wijayanto

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    ImageUploadedByPhantomPilots - DJI Phantom Forum1450945419.268887.jpg


    Hi all. I just update my firmware on P3P and this result like . This is normal or something wrong especially in last result that " firmware on sd card is identical to or older than the current firmware on the aircraft "
    FYI : i just download and update my aircraft then my remote but why the statement like that. I never update or do something before in my P3P especially my remote. And this make me affraid to fly my P3P now
     
  2. Pandu Wijayanto

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    ImageUploadedByPhantomPilots - DJI Phantom Forum1450951268.583581.jpg ImageUploadedByPhantomPilots - DJI Phantom Forum1450951287.103594.jpg ImageUploadedByPhantomPilots - DJI Phantom Forum1450951306.454681.jpg

    And after i change the batterai to a new batterai shown like this? So what i do next

    Need help
    Thx
     
  3. videcom

    Joined:
    Jul 2, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    11
    You don't have a problem, your txt file is telling you your batteries were updated and because the bin file is on the SD card every time you turn the P3P on it will check the firmware. Go fly
     
  4. videcom

    Joined:
    Jul 2, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    11
    Also make sure you do an IMU and compass calibration
     
  5. michalip

    Joined:
    Jan 6, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Here's my story on the 1.6 upgrade.
    was on 1.5 and started doing the upgrade for 1.6. Then I noticed it was stuck on the red LED for an abnormally long time. I gave it a few more minutes and then I stopped it. Checked the status and it said that it failed and to retry. I retried but it wouldnt upgrade as it was already on 1.6 ( You can see all these statuses below)
    Then I decided to downgrade to 1.5 and reupgrade to 1.6 - success.

    It was the first time I had this small issue and I've been upgrading since P2.
    It's nothing major but just wanted to share - also I dont recommend stopping the upgrade process, its a risk with all electronics to stop them mid-upgrade . It was my call
    ----------------------------------------------------
    Delete history success.

    Upgrading ...
    Result: Failed.
    Reboot the aircraft and try to upgrade the firmware again.

    2014.01.01 00:00:12 ========== with paddle-disconnect ======
    Packet: P3S_FW_V01.06.0040.bin
    Result: Abort.
    The firmware on the SD card is identical to or older than the current firmware on the aircraft.

    2014.01.01 00:00:12 ========== with paddle-disconnect ======
    Packet: P3S_FW_V01.06.0040.bin
    Result: Abort.
    The firmware on the SD card is identical to or older than the current firmware on the aircraft.

    2014.01.01 00:00:12 ========== with paddle-disconnect ======
    Packet: P3S_FW_V01.05.0030.bin
    Upgrading ...
    Result: Success.

    2014.01.01 00:00:12 ========== with paddle-disconnect ======
    Packet: P3S_FW_V01.06.0040.bin
    Upgrading ...
    Result: Success.
    ------------------------------
     
  6. Pandu Wijayanto

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    ImageUploadedByPhantomPilots - DJI Phantom Forum1450971608.316323.jpg ImageUploadedByPhantomPilots - DJI Phantom Forum1450971624.332739.jpg

    I succes update my craft to 1.06 firmware but my remote won't update when i change the SD card to remote from aircraft. But i try to ON my P3P the overall status is normal but the version firmware aircraft and remote is different. Is it ok? Or i should downgrade my firmware first then upgrade to 1.06 again?
     
  7. Dirby

    Joined:
    Mar 14, 2014
    Messages:
    810
    Likes Received:
    128
    Location:
    Dothan Al
    your remote looks fine.
     
  8. dirtybum

    Joined:
    Apr 14, 2015
    Messages:
    3,314
    Likes Received:
    1,789
    The remote DOES NOT get an upgrade this go around
     
  9. Pandu Wijayanto

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    So it is normal with my stuff although the version firmware between rc and craft is different?
     
  10. Spydertoph

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    58
    Likes Received:
    22
    Is it too early to tell if it fixed the cold weather battery issue?
     
  11. phantom13flyer

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    1,351
    Likes Received:
    404
    Yes that is completely normal .