Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Finally gopro and now what..

Discussion in 'General Discussion' started by Colombus, Jan 19, 2014.

  1. Colombus

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Location:
    Antibes, France
    I had a Phantom V1.1 since more than six months. I've been using a HK Wing camera with decent results.

    For instance: http://www.youtube.com/watch?v=5DfH56ZUejI

    Finally I decided to buy a gopro H3 black that arrived yesterday.

    I realized now that the mount that is coming with the Phantom is not suitable for GP3.

    Eventually I believe I will get a gimbal, for the time being I would like to use my brand new GP3.

    Any suggestion? Anybody using GP3 without gimbal ?
     
  2. PTCX

    Joined:
    Aug 25, 2013
    Messages:
    407
    Likes Received:
    61
    Location:
    Australia
    To mount the HERO 3 don't use the clear plastic part and mount the GoPro in it's case to the white part that is screwed to the bottom of the Phantom.
    I've been mounting a HERO3 like that with no problems at all.
    The camera is better protected in it's case as well.
     
  3. syotr

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Messages:
    896
    Likes Received:
    135
    The clear plastic mount that comes with the Phantom is designed to the earlier GoPro cameras but will work fine with the GoPro3 if you just add a bit of foam rubber behind the camera to fill the extra space. You can also use the underwater housing that comes with the GoPro to mount it to the Phantom. It will be upside down, so you will need to go into the menu and change the setting so that the video is upside down.
     
  4. Colombus

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Location:
    Antibes, France
    Thank you for the suggestion. The problem is that I am doing FPV, so I need to have access to the mini USB port.

    Any other suggestion?
     
  5. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
  6. Colombus

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Location:
    Antibes, France
  7. JTheed

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Location:
    Southeast Florida
    Have you also ordered a cable to go from the GoPro to your FPV Trasnmitter?
     
  8. Colombus

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Location:
    Antibes, France
    Yes, I've anticipated that and I've got the cable to inmersion vtx. The issue is that I have OSD mini, so installation is a bit more complex.

    Update, I think I am going to use the Phantom stock mount for gopro2, I managed to fit it quite well adding some foam on The back which I believe should help to decrease jello as well.
     
  9. JTheed

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Location:
    Southeast Florida
    Did you also have to install the DJI Naza-M V2 Power Management Unit for your OSD Mini or is it not necessary on the 1.1.1 version of the Phantom?
     
  10. Colombus

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Location:
    Antibes, France
    PMU v2 and OSD mini is required.
     
  11. JTheed

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Location:
    Southeast Florida
    Thanks. I wasn't sure if I needed the PMU or not withe the 1.1.1 Version. Both pieces are no on order.
     
  12. BinaraA

    Joined:
    Nov 20, 2013
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    I have GoPro Hero 3+, which I mount it to phantom with gopro's waterproof casing (which originally comes with camera). Put the camera into the underwater housing and then you can mount it to the white plastic mounting head of phantom with 2 screws.

    like this
    http://provideocoalition.com/images/rem ... -Close.jpg
     
  13. Colombus

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Location:
    Antibes, France
    Thank you BinaraA.

    The issue is that I need access to the USB port, meaning that I cannot use this. I've already managed to adapt the stock mount provided by the Phantom, just a matter of adding some foam on the back of the camera.

    Today I should be testing it.

    M
     
  14. joeflyer

    Joined:
    Dec 22, 2013
    Messages:
    106
    Likes Received:
    1
    Location:
    Plymouth, Michigan USA
    I have the same concern, so I'm considering either this one, made for a Hero 3 or 3+
    http://www.ebay.com/itm/Alloy-Carbon-Si ... 3a89370c49

    Or, since the waterproof case seems to work fairly well, this one resolves the USB port access concern
    http://www.ebay.com/itm/Suptig-Skeleton ... 54030a1f3a

    If you search Ebay you can find these skeleton cases with and without a lens cover. Since they are not Gopro original equipment I'm a little concerned about how well they fit the camera. Look for buyer comments before purchasing one.

    I've also considered drilling a hole in the side of the waterproof case that came with the camera. I'll probably never use it underwater, but I hate to destroy that capability.

    Joe