Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

FC40 LED Error

Discussion in 'Phantom FC40 Discussion' started by JonP, Jun 14, 2014.

  1. JonP

    Joined:
    Jun 14, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi

    I bought a FC40 yesterday and assembled it this morning but cant seem to get passed a LED error code.

    I took a video of boot up here http://youtu.be/y2O96C87SnY

    Can any kind person tell me what I may have done wrong ?

    Many thanks Jon

    -- Apologies this is a first post and requesting help , I hope to be an active member once I have a quad to fly and can contribute !
     
  2. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
    You are NOT getting full satellite reception.


    see page 30 of manual.
     
  3. JonP

    Joined:
    Jun 14, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Many thanks for that ! That was exactly what was wrong.

    But now I have a green flashing light but still cant power up the rotors ?
     
  4. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
    Take off the props.

    Put the transmitter in atti mode (rh switch in middle).

    let it power up and then start the motors by bringing the 2 remotes to bottom inside 45 deg.

    release as soon as motors spin up
     
  5. JonP

    Joined:
    Jun 14, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Your a star ! I should have RTFM !

    You've save the weekend. Many thanks.. No to go play..