Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Failsafe altitude

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by t2adze, Apr 5, 2016.

  1. t2adze

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    556
    Likes Received:
    39
    Hi

    Is it possible to adjust failsafe altitude while in the air?
     
  2. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,044
    Likes Received:
    1,623
    Location:
    San Francisco, CA
    I have never tried changing these setting during flight. I follow a rule make flight safe before starting by following check list. One of the value is altitude for safe return. I set it to 150' in open fields with few trees around. Keep higher if I see tall buildings.

    For long distant flights I set it to 250'

    I can't answer your question as I never tried it and will not try it. These values are stored in the aircraft so better save before flight it initiated, who knows when will you lose connection.
     
    NRJ and t2adze like this.
  3. CaptainDrone798

    Joined:
    Feb 5, 2016
    Messages:
    610
    Likes Received:
    289
    Location:
    Canada
    Have not tried it but I'm going to say YES, because if you go into F-mode, depending on your version of the DJI GO, you are sometimes asked to confirm RTH... and you can change it.
     
    t2adze likes this.
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,782
    Likes Received:
    5,530
    Location:
    US
    Yes, you can change this setting mid-flight.
     
    t2adze likes this.
  5. HueJorgan

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    292
    Likes Received:
    102
    Location:
    Bish Vegas - Co. Durham UK
    But would you want too? Sounds like trouble methinks
     
  6. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,782
    Likes Received:
    5,530
    Location:
    US
    You might want to reset it if you forgot to do so prior to taking off.
     
    sonof40 likes this.
  7. t2adze

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    556
    Likes Received:
    39
    Why trouble?
    For example while flying you realized that tallest building/object around is way higher then what your failsafe altitude is set to. So you will update it.
    I think its even better.
     
  8. ferraript

    Joined:
    Feb 3, 2016
    Messages:
    228
    Likes Received:
    73
    Location:
    Slovakia/Kosice
    I am confirming too, that it is possible, I did it just on the sunday in my flight.
    Reason was, that after the upgrading the FW, I had the setting back to default 30 m. And I noticed it after takeoff.
     
  9. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,044
    Likes Received:
    1,623
    Location:
    San Francisco, CA
    It's safe to use or remember the pre-flight check list. Make one for you per your steps.