Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

F2V doesnt relay the camera feed

Discussion in 'Phantom 2 Vision Discussion' started by evolverjay, May 26, 2014.

  1. evolverjay

    Joined:
    May 26, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi All,

    i recently purchased the F2V and have been using all the latest updates and software as of may 25th 2014, as per the pt2 assistant software.
    the one problem i am having is that the F2V camera is not relaying the video signal to the smartphone.

    the app opens up, the camera emulator as well, but i get a black image. despite this, if i press on the "take photo" or "make video" buttons, it does it, but without the image ever showing up on the smartphone. :?:

    i have tried it with both the latest versions of the smartphone apps (Android - Galaxy S4) and (iOS - Iphone 5S) and both give me the same problem.
    i have done the "binding" process a couple of times, so thats not the issue.

    can anyone out there help? im on a deadline for some aerial shots and i would really like to keep with that deadline. :?
     
  2. Mal_PV2_Ireland

    Joined:
    Mar 4, 2014
    Messages:
    2,589
    Likes Received:
    1,230
    Location:
    Dublin Ireland
    Did you take the lens cap off?
     
  3. evolverjay

    Joined:
    May 26, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    as i stated, i manage to make vids and take photos, i just dont get a live feed from the camera to the smartphone. i simply cant get the feed.
    i can do it, but i can only see the results. it makes it hard to create any sort of decent footage.
     
  4. jimre

    Joined:
    Nov 24, 2013
    Messages:
    371
    Likes Received:
    1
    Location:
    North Bend, WA
    In the Vision App, under Settings - make sure your Preview Quality isn't set too high. The default setting of 640x480-30fps is simply too much for typical Wi-Fi connection speeds. I think DJI added this setting recently for the Vision+, with its improved Wi-Fi antennas. On a regular (non-plus) Vision, I'd try 640x480-15fps or one of the lower settings.
     
  5. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    It might work if you install an older version of the app.
     
  6. Trav-B

    Joined:
    May 19, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I'm having the same problems and have tried all so called fixes. Can't get reply from DJI either. DJI will never see another penny from me.
     
  7. evolverjay

    Joined:
    May 26, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    i guess it now officially safe to say that i wont be meeting the dead line, as i hoped.

    thank you everyone for the replies so far... if anyone comes up with another fix, please feel free to let me know.
     
  8. flyNfrank

    Joined:
    Feb 1, 2014
    Messages:
    4,219
    Likes Received:
    914
    Location:
    Indy, USA
    I had some problem last night. Use the manual and re-bind the camera. The complete process is only 2 minutes. Send me a Coke when your done.


    Power on the camera and range extender. Note:(Place the camera power switch to the ’WIFI
    ON‘ position).

    Approximately 30 seconds later, press the reset button on the range extender with a thin object until the
    Wi-Fi signal indicator turns off. The range extender will then restart automatically.

    Approximately 30 seconds later, the Wi-Fi signal indicator should start to blink green, which indicates the
    range extender is now ready to be bound.

    Find and select the Phantom_xxxxxx via the Wi-Fi list on the mobile device to connect the range extender.

    (Fig.1) Run the DJI VISION App->Settings->General->Binding. (Fig.2) Select ’Scan the QR Code’ to scan
    the camera QR code on the product packaging. (Fig.3) Get the camera SSID (E.g. FC200_0xxxxx) and the
    MAC address, select the tick on the top right corner. The range extender should automatically
    restart. The binding procedure is now complete.
     
  9. GeoTech

    Joined:
    May 24, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply and possible solution.

    I followed the steps and did a manual binding, a number of times. Unfortunately I still do not get the live video feed back on my app. I can connect to the Phantom, control movement of the camera, take pictures and see the pictures on the SD card so I know it is working. I just can't see the live imagery feed.

    Not sure what I can try next?

    I was thinking it might be a loose connection but it was working fine before I did update today. Maybe just have to wait for DJI to fix this update?

    Thanks,
    -Greg-
     
  10. flyNfrank

    Joined:
    Feb 1, 2014
    Messages:
    4,219
    Likes Received:
    914
    Location:
    Indy, USA
    Before you go back to older software verion, you might focus on your phone settings. One to check would be on phone, settings/Wi-Fi/Menu/Advanced/ check 'Scanning always available'.
     
  11. GeoTech

    Joined:
    May 24, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply. I currently run an iPhone 5 with iOS 7.1.1. Unfortunately I don't have the seething options that you have sent. I did upgrade my iOS at about the same time that I did the phantom vision.

    Anyone know where this setting might be on the iPhone 5?

    Thanks again for the help.
     
  12. GeoTech

    Joined:
    May 24, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Has anyone else that posted this issue gotten it solved?

    Thanks,
     
  13. lakers8rules

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I have the same issues, cant see live feed. I even contacted DJI and they said they never heard of this problem. They made it seem like i am the only person that has this issue. Would love to fix this problem. Any help would be appreciated.
     
  14. J Dot

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,757
    Likes Received:
    895
    Location:
    Sarasota, FL. USA!
    This happened to me today,
    I flew my P2V, about 1/2 battery, all was well,
    But when I went to fly 2nd half battery , black screen,
    Tilt worked, ect? I turned off phone, and restarted phone ( iPhone 4s )
    Started working again? Weird, this has never happened before,
    I got a bit worried, I've only had 2 issues EVER, both turned out to be APP
    ISSUES! 1st was delayed FPV, second was black screen! ( second May have been
    iPhone issue? ) and not app issue, but could have been app issue?

    I fixed delayed FPV, by DELETING, and reinstalling app, I also freed up
    A few gb on my iPhone, by deleting unwanted video, and pictures, also lowered
    My preview settings a bit, second fix, was rebooting my phone!

    Not sure if this is your issue? But I have never had this happen before?
    Flew nice took pictures and video, but I noticed I also had no telemetry
    Data either? I could pitch camera up-down, shoot video and pictures, just
    No view on phone ( empty black screen ) with slider, motion button, and ( camera/video )
    Buttons, did not try setting buttons? So I do not know if they worked or not?

    I would say either ( PHONE ISSUE ) or ( APP ISSUE )?

    Hope this helps!
     
  15. GeoTech

    Joined:
    May 24, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Well I just resinstalled the app and did the rebind process. Still nothing.

    Pretty frustrated that I was trying to be up to date with the latest phantom firmware, app and iOS updates and now it doesn't work. I am currently going through developing a UAV program around these where we would be buying 10 of these things and now I am starting to question that choice!!
     
  16. J Dot

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,757
    Likes Received:
    895
    Location:
    Sarasota, FL. USA!
    I just remembered,
    When it first happened, I turned off phantom,
    Switched the ( switch on rear of camera ) back and forth
    A few times then back to WiFi on position, then I unplugged
    The cable on rear of camera, then pushed it back in,
    Then I rebooted my phone. I turned EVERYTHING OFF,
    Then started as usual, ( repeater on, Tx on, phantom on,
    Waited a few seconds, phone on , connected to wifi, and it worked!

    Also have you tried RENAMING your phantoms wifi?
    ( I thought I read something about that here? )

    Maybe yours is a bigger issue, than mine?

    Also do you get telemetry data? ( distance away, altitude, ect? )

    Some stuff looked normal on my screen, but other stuff was missing?
    I had the BLUE ( wifi symbol, battery life meter, satellite status, and SD CARD
    symbol, as well as repeater life indicator ) also had settings symbol, hide toolbar symbol
    And return screen symbol as well,and the camera tilt bar, and movement options were there to,
    but MISSING, all bottom ( telemetry data ) distance, altitude,
    Speed, ect, was also missing ( orientation ) symbol ( the little radar symbol showing which was the
    Phantom was facing from ME )?

    I did not try settings, hide toolbar, or ( where the dirrection symbol ) SHOULD BE, to see if they worked?
    Also did not try the motion button ( where you move iPhone, and camera moves ) instead of using slide bar!
    ( now I wish I would have tried all those other options, just to see!

    Also have you ever unplugged the camera with phantom ON?
    Some have experienced, burnt circuit on main controller, due to
    Unplugging camera with phantom powered on!

    ( I have not read each post, maybe you already answered some of this,
    I apologize if you have! )
    Just trying to get my fingers around this mess!
    I hate that fellow fliers, are having issues! That sucks, and I totally feel your pain!
    I hope we can figure this out soon!

    Take care, fly safe!

    Please keep us informed !
     
  17. GeoTech

    Joined:
    May 24, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Well I got it working once and then shut it down and started it up again and now I have a still image in black and white. Camera stills moves and looks like I am getting telemetry...

    I used to have to deal with this sort of stuff with UAVS 9 years ago when there weren't many of us in it. I thought that now with this system I was beyond that but I guess not. Starting to think this thing is a flying turd just like some many before it!
     
  18. GeoTech

    Joined:
    May 24, 2014
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    So now I am thinking it is an app thing. I get solid green light on wifi extender and soild green/yellow light on the camera when connected but before I start the app. As soon as I start the app I get a slow blinking yellow light on camera and intermittent green light on wifi extender and no live feed.

    Thoughts?
     
  19. J Dot

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,757
    Likes Received:
    895
    Location:
    Sarasota, FL. USA!
    I just started mine,
    Turned on extender ( power light solid GREEN ) ; ( system light SLOW FLASH GREEN )
    Turned on remote ( beep beep ) FCC MODE
    Turned on phantom 2Vision ( do-da-do-da-do-da-loo , beep beep beep beep )
    Camera light ( SOLID GREEN )
    Turn on IPHONE 4s ( IOS 7.1.1 ) hook to wifi
    Open app
    REPEATER ( power light SOLID GREEN ) ; ( system light INTERMEDIATE FLASHING )
    Camera light ( SLOW GREEN FLASH )

    I do have a question :

    Have you updated the camera firmware?
    If so, after you updated, did you delete the " FIRMWARE BIN "
    File off the SD CARD?

    If you have not updated, you might want to give that a try?

    One more thought, take OUT SD CARD, and start phantom, see if the preview
    Works without sd card installed? ( maybe a faulty sd card, messing things up. )?

    Let me know?
     
  20. J Dot

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,757
    Likes Received:
    895
    Location:
    Sarasota, FL. USA!
    I just read this and wanted to add it here: