Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

ESC status error

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Captdre, Jan 3, 2016.

  1. Captdre

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    I've done it all and I'm still getting this message turn off and on, calibrated both IMU & compass this really sucks


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  2. Newly

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    124
    Likes Received:
    7
    Location:
    BC
    Try reinstalling the the newest firmware on the bird for each battery, worked for me, after clipping a tree branch and snapping a prop tip off. The motors would not start even though the app sais safe to fly.
     
  3. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,081
    Likes Received:
    5,619
    Location:
    US
    How did you reinstall it? I'm assuming you downgraded and upgraded -- since you cannot reinstall the current firmware version.
     
  4. Newly

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    124
    Likes Received:
    7
    Location:
    BC
    Thats what I did, just reinstalled the firmware 1.06 on the bird and it solved the no start problem
     
  5. Captdre

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    I have the 1.6 on there how can I go back to 1.5 then reinstall the 1.6 just tried to go back but not letting me


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  6. Newly

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    124
    Likes Received:
    7
    Location:
    BC
    I just put the chip back in the bird with the 1.06 bin file on, and rebooted, let me know if it works for you
     
  7. Captdre

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    I have the 1.6 bin in now and it still doesn't let me take off its giving me the ESC status error


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  8. Newly

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    124
    Likes Received:
    7
    Location:
    BC
    Did you delete the bin file on the chip before rebooting after reinstall
     
  9. Captdre

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Yea I did


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  10. Newly

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    124
    Likes Received:
    7
    Location:
    BC
    Was the remote turned on when you reinstalled? I am new at this too, maybe I just got lucky.
     
  11. Newly

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    124
    Likes Received:
    7
    Location:
    BC
    My problem was that the motors would not start even when the green safe to fly status was on
     
  12. Captdre

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    No it says to leave remote off so I reinstalled with the remote off, I'm new to this too and it's killing me that I've owned it for only 3 wks


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  13. Captdre

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    My motors won't start either after the ready to fly


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  14. Newly

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    124
    Likes Received:
    7
    Location:
    BC
    I called dji support and was # 48 in line and, by # 38 I had the bin file reinstalled and it worked. So I dropped the call
     
  15. corwest

    Joined:
    Sep 4, 2015
    Messages:
    37
    Likes Received:
    4
    You most likely fried an esc. You cannot fix this and the main board needs to be replaced. Send her back to dji.

    Sent from my SM-N910T using Tapatalk
     
  16. NorthGAP3Pilot

    Joined:
    Feb 9, 2016
    Messages:
    35
    Likes Received:
    14
    I had the same issue with my nearly brand new P3 Adv. My only option was to ship it back to DJI for warranty repair.
     
  17. With The Birds

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    2,614
    Likes Received:
    745
    Location:
    Australia
    The ESC's seem pretty on on the p3. Did you crash it or the error just randomly appeared?
     
  18. NorthGAP3Pilot

    Joined:
    Feb 9, 2016
    Messages:
    35
    Likes Received:
    14
    It just randomly appeared. I've never crashed it, banged it into anything, or even landed it hard. Prior to the ESC error, it had flown 25 smooth, easy flights. The most trauma it had experienced was a 10 mph wind. So, you can imagine my disappointment when this happened less than 2 months after I bought it.