Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Error after camera / gimbal went swimming

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by TioNacho, Nov 24, 2014.

  1. TioNacho

    Joined:
    Nov 24, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Costa Mesa, CA, USA
    Hi all. I'm hoping someone has a fix for me. I've had my P2V+ for a couple of months and have enjoyed several fun flights so far. Recently I was flying over a pond and inadvertently got too close to the fountain in the middle. Things got wet only briefly and I was able to fly it back to me. Its been suitably dried. Now when I turn it on the camera works but it hangs like a wet noodle. The gimbal does nothing and I keep getting a message saying "Remove Gimbal Lock".
    Any ideas? Is the Gimbal toast??
    I've done several power cycles, updated all firmware to latest available and done an advanced IMU calibration.
    No change.
    Any ideas or advice (other than dont let it go swimming again) appreciated.
    If I need a new Gimbal would this be a good time to upgrade to be able to use a GoPRO?
    Looking forward to getting back to flying and taking pics again.
    Thank you.
     
  2. burlbark

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Messages:
    502
    Likes Received:
    16
    It might not be toast. It could be oxidation on the ribbon connectors. I would try removing and reseating the ribbon cable at all the connectors.
     
  3. TioNacho

    Joined:
    Nov 24, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Costa Mesa, CA, USA
    Hi. I've been looking for video to show me about removing/reseating the cables but to no avail. Can you point me in the right direction by chance.
    Thanks.