Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Error 29 on my DJI

Discussion in 'General Discussion' started by Jlopez11, Oct 22, 2014.

  1. Jlopez11

    Joined:
    Oct 20, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi community


    I'm getting the error 29 on my brand new phantom(V1.1) , I already tried re-calibrating that but is not working for me , here is a video with my problem

    http://youtu.be/t81Cb0vhDdU

    any help will be appreciated

    Regards
     
  2. deltamike

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    411
    Likes Received:
    49
    Location:
    Shropshire (UK)
    Are the results the same with the RC assistant?
     
  3. Jlopez11

    Joined:
    Oct 20, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    no, it just show the sticks ( A, E and R on the center position ) the T is on the right side and my left stick is on the center. when i did the calibration on the software it keeps moving to the right side automatically .
     
  4. deltamike

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    411
    Likes Received:
    49
    Location:
    Shropshire (UK)
    You could try a re-set to factory settings and then do a compass / IMU calibration. That fixed my error 29 if I remember correctly.

    http://www.youtube.com/watch?v=tUAXL575RpU

    Although it is not Phantom specific it does show you how to restore factory settings near the beginning.


    Regards

    Pete
     
  5. Wedeliver

    Joined:
    May 15, 2014
    Messages:
    675
    Likes Received:
    7
    Location:
    Tionesta, California
    I just helped a person who lives in Panama with that error. a new dj6 for his Phantom V 1.1.1 should take care of it. Hahaha.. I got my fingers crossed
     
  6. numair84

    Joined:
    Jan 26, 2015
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    U probably solved the problem but here goes my fix. I rebound the rc controller with the dji phantom 2 vision, then connected the controller with my pc and using rc assistant i calibrated the rc controller. That fixed my problem
     
  7. crash1sttime

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    928
    Likes Received:
    74
    Location:
    Manchester UK
    Did you try a calibration using the DJI RC assistant software first ?
     
  8. J.James

    Joined:
    Apr 21, 2014
    Messages:
    1,882
    Likes Received:
    162
    Location:
    Upstate NY
    the yellow light on your transmitter is saying the controller is out of calibration. Use the rc assistand soft ware and run the calibration procedure. then go back in to the naza assistant and also run the one in there and you should be all good.