Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Engine splutter

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by grb225ace, Feb 27, 2016.

  1. grb225ace

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Phantom vision2 plus having trouble with one of the motors during start up? Can take 10 or up to 15 attempts to get forth motor running smooth.
    This is only when the motor is cold, it fires up fine once in use?
    Any advice on this issue please?
    Thanks


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
    #1 grb225ace, Feb 27, 2016
    Last edited: Feb 27, 2016
  2. grb225ace

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Engine splutters and does not ignite like other 3 motors? Can take 10 to 15 try's to get engine going smooth? Any advice on this one?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  3. peter west nz

    Joined:
    May 9, 2015
    Messages:
    194
    Likes Received:
    28
    Sounds like a faulty joint on one wire to the motor[ "dry joint"]. The need to run it a few times before it goes properly cries, to me; "thermal lag". Get some nice, soft solder [crystal 60/40 ] and use it to add to each joint, once it is molten from the soldering iron. The amalgamation makes the melting point suddenly lessen, so the solder suddenly gets an apparent boost in temperature. I bet you spot it when you resolder it.
    Might be in the ESC boards though.
     
    Mark The Droner likes this.
  4. grb225ace

    Joined:
    Oct 11, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks for ur thoughts, is there any places in Scotland who would look at doing this form of repair or troubleshoot?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app