Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

DronePan problem...

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Jazziet512, Oct 14, 2015.

  1. Jazziet512

    Joined:
    Aug 30, 2014
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    I have a problem with DronePan - my P3P takes 20 pictures at different camera angles, but doesn't rotate - it just stays in the same position...

    I'm using DronePan 1.1.2 with DJI Go 2.3.0 on an iPad Air 2 running 9.0.2

    I send my P3p up and have tried it in ATTI and GPS, but it still stays in one place and doesn't rotate...

    Is there something that I'm doing wrong or not doing!
     
  2. BigAl07

    BigAl07 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 5, 2015
    Messages:
    2,362
    Likes Received:
    1,267
    Location:
    Western North Carolina
    The "Mode" has to be in the "F" position.
     
    Man.Of.Kent likes this.
  3. Jazziet512

    Joined:
    Aug 30, 2014
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Ok thank you - I'll give that a try!
     
  4. Man.Of.Kent

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    266
    Likes Received:
    120
    Location:
    Kent, Engerland
    I was using drone pan the other day, with an audience. Not concentrating, I tried to activate the programme while still in P mode. I'm sure it told me to change to F when nothing happened. Perhaps I imagined it - my memory is all shot to bits at the moment
     
  5. suprphreak

    Joined:
    Aug 6, 2015
    Messages:
    70
    Likes Received:
    16
    I had the same issue. Didnt rotate, tried in both F and P modes.
     
  6. Gnapoleon

    Joined:
    Jul 23, 2013
    Messages:
    70
    Likes Received:
    3
    Wait, is that a beta? The App Store version still seems to be Inspire only.
     
  7. Jazziet512

    Joined:
    Aug 30, 2014
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Well, thanks for all the advice - I've tried again today with the P3p in "F" mode - unfortunately, it doesn't yaw - no rotation whatsoever!


    Interestingly, the version that I have is on IOS from the App Store - so, I'm wondering whether it is compatible with the P3p or is that version just for the Inspire?

    If that's the case, where do I get a DronePan that works with the P3p?

    Thanks
     
  8. Fast13

    Joined:
    Jun 27, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    94
    The App Store version says right on it Inspire 1 only. Good bet that it wouldn't work.
     
  9. Man.Of.Kent

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    266
    Likes Received:
    120
    Location:
    Kent, Engerland
    You are right Harry. The App Store version is only for the Inspire which yaws the camera and not the body of the quad which the P3 needs.

    The P3 version you have read about on this thread is a beta P3 version. You can always offer to join the beta testing group (look at the top of the thread for contact details).
     
  10. PilotHarry

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    283
    Likes Received:
    85
    See my above post. I have the P3 Beta Version and it is not rotating the quad.
     
  11. Man.Of.Kent

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    266
    Likes Received:
    120
    Location:
    Kent, Engerland
    Sorry. What about the usual suspects? Are you running the latest version of iOS9? Have you downloaded the latest firmware to your P3 and remote? Just asking
     
  12. PilotHarry

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Messages:
    283
    Likes Received:
    85
    Sigh... I just realized that I downloaded the beta version on my phone but I fly with my iPad, which had the inspire version.

    Yes, I'm an idiot. Deleted comments above about it not working since I don't want to mistakenly discourage anyone.
     
  13. Man.Of.Kent

    Joined:
    May 26, 2015
    Messages:
    266
    Likes Received:
    120
    Location:
    Kent, Engerland
    Never mind, we all make mistakes - as the Dalek said, climbing off the dustbin ;-)
     
  14. Skypicswa

    Joined:
    Jul 4, 2015
    Messages:
    130
    Likes Received:
    27
    Location:
    Western Australia
    Just took it out in Fremantle, Western Australia for early morning shoot. Worked fine in very windy conditions. Just needs AEB photos and it would be perfect
     
  15. GadgetGuy

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    4,465
    Likes Received:
    1,295
    Yes, don't try using the App Store version on the P3P! It won't stop you, and appears to work, but it won't work properly!
     
  16. Gnapoleon

    Joined:
    Jul 23, 2013
    Messages:
    70
    Likes Received:
    3
    How do I get the beta? You did?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  17. GadgetGuy

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    4,465
    Likes Received:
    1,295
    Well, you can use it to shoot in J+R and then use the raw DNG files instead of the JPG files. DNG has roughly 2 stops of latitude in either direction (4 total), which is far more than you will get with AEB using JPG only (only 1.4 stops over and under, and only if you select a full 5 shot bracket). The holy grail, however, would be AEB using DNG's, but those take a full 30 seconds per image to process, and you cannot successfully shoot faster than one image every 30 seconds, so your Dronepan 22 image sequence will take 11 minutes to shoot, not 2 minutes! Best done manually. You can successfully shoot the full spherical panorama with only 18 very precisely positioned shots (every 60° of yaw, and shoot gimbal positions of horizontal, -30°, and -60° in each position around the 360° of total yaw), but that is still 9 minutes!:cool:
     
    #17 GadgetGuy, Oct 24, 2015
    Last edited: Oct 25, 2015
  18. GadgetGuy

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    4,465
    Likes Received:
    1,295
    Just email the developer and ask to be included in the beta, so you can install Flight Test, and get the beta install notifications.