Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

does RTH use optimum battery life speed ?

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by lesd, May 4, 2015.

  1. lesd

    Joined:
    Apr 25, 2015
    Messages:
    28
    Likes Received:
    2
    When RTH is active, does the craft use a speed that will optimize battery life to get home if it's far ? If it's a fixed speed, is it fast ?

    Also wondering if the 50 meter RTH height I have set is above and beyond the current altitude craft is at, or if it's referenced from the altitude at takeoff point?
     
  2. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    9,591
    Likes Received:
    4,677
    For some crazy reason no-one can figure out, the RTH speed is quite slow.
    You don't want to use RTH against a strong wind.

    RTH height set is above home point. If the Phantom is higher, it will return home from the altitude it is at.
    If lower, it will rise to the RTH you have set and RTH from there.
     
  3. Dartmoor Dave

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    49
    Likes Received:
    1
    RTH speed is close on 8 m/sec,( about 18 mph), I've used it often enough. If you want to return home more slowly and you are a NAZA user then try Home lock, that makes its way back home ( or 10 m from it) at just over 5 m/sec.
     
Loading...
Similar Threads - does RTH optimum Forum Date
P3S lost signal, but RTH doesn't seem to kick in. Standard/4k Discussion Jan 14, 2017
RTH height not working - Phantom 3 pro - climbs but does not stop General Discussion Nov 25, 2016
Professional Litchi P3P does RTH work? Phantom 3 Help Oct 2, 2016
If a p3p loses signal when it's climbing vertically, does RTH kick in? General Discussion Sep 29, 2016
Why does RTH height matter? Phantom 4 Discussion Sep 12, 2016