Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P3 Firmware DJI Releases New Firmware for Phantom 3 Professional/Advanced

Discussion in 'Firmware' started by DJI Innovations, Nov 25, 2015.

  1. DJI Innovations

    Joined:
    May 8, 2014
    Messages:
    82
    Likes Received:
    15
    A new firmware update (V1.5.0030) is now available for Phantom 3 series. Please visit Phantom 3 Drone - Smart Drones to download and update your Phantom 3 Professional/ Advanced .

    Overview:
    • All-in-One Firmware Updated to:v1.5.0030
    • DJI GO app for iOS Updated to:v2.4.2
    • DJI GO app for Android Updated to:v2.4.1

    For Phantom 3 Professional:
    New Features:
    • Added 2.7K resolution for video recording.
    • Optimized Waypoint feature.
    Notes:
    • The firmware can be downgraded to v1.4.10 or later only.
    • Video recording in 2.7K is only available in the Android version of the DJI GO app at the moment. Support for the iOS version is coming soon.

    For Phantom 3 Advanced:
    New Features:
    • Optimized Waypoint feature.
    Notes:
    • The firmware can be downgraded to v1.4.10 or later only.
     
    Mike Mauk likes this.
  2. Codrone

    Joined:
    Nov 25, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Orlando Florida
    Can someone please explain what is different about the waypoints and is it worth upgrading... Thanks a lot
     
  3. Franc

    Joined:
    Nov 25, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    The RC need to update too?..i can't find the updates on the RC..aircraft updated though
     
  4. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    What FPS for 2.7K on the Pro?
     
  5. TG3S

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Messages:
    93
    Likes Received:
    20
    I'd like to know as well..
     
  6. adam1978

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    22
    Likes Received:
    3
    Location:
    farndon uk
    24fps or 25fps on the PRO
     
  7. kphantom

    Joined:
    Sep 12, 2015
    Messages:
    374
    Likes Received:
    80
    If anyone flies the new firmware and has reports on the experience, please post. I'm lagging behind a bit until I see widespread use and little to no issues.
     
  8. dangrand1103

    Joined:
    Aug 31, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Hi Kphantom...what IS the latest version for the P3 Professional?
     
  9. kphantom

    Joined:
    Sep 12, 2015
    Messages:
    374
    Likes Received:
    80
  10. PilotHal

    Joined:
    Jun 21, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    14
    Location:
    Long Island, NY
    My PH3Pro has been suffering from the "No Signal" problem ever since I upgraded the RC to the latest version. I was hoping that this new RC, aircraft, and gimbal firmware would fix everything. Guess I was wrong.
    I upgraded my RC firmware via the app and it went as expected.
    Copied the firmware for the aircraft to the SD card and l let it do it's thing. After 25 mins, status light goes all red and machine issues a solid tone. Firmware upgrade failed.
    I rebooted several times and the upgrade would fail right away. I even tried downgrading the firmware to the previous version. Failed.
    I rebooted everything and the app is saying that everything upgraded despite all the failing tones and lights. But still no LightBridge output to my iPad. Guess I have two choices: 1) Contact DJI and send it in for repair (this will be my second time doing so) or 2) Throw it in the garbage.
     
  11. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    So you can still start motors right?
    If so, can you drop your recording to 1080p and see if that works.
    And drop the FPV transmission speed to 4mbs
     
  12. PilotHal

    Joined:
    Jun 21, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    14
    Location:
    Long Island, NY
    Yes, the motors start. The camera works - images on my SD card and video.
    I already played with dropping the LightBridge streaming rate to 4MB/s and still no joy. Recording was already at 1080p. The LB transmission module on the machine must be blown. And this was a new machine! Get fed up with DJI.
     
  13. NEBCUAV

    Joined:
    Nov 11, 2015
    Messages:
    65
    Likes Received:
    16
    So what do they mean, "optimized waypoint feature"?
     
  14. DunnBar

    Joined:
    Nov 26, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    same problem been driving me nuts
     
  15. Mike Mauk

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    134
    Likes Received:
    28
    Location:
    Brewster,WA
    ok well I am getting ready to install it, is it safe? I just installed the new software update on my ipad air 2 and did the update on the RC and am ready to install the new v1.5.0030 on my P3A hope it is all well
     
  16. Gordrone

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Why is it that the end users seem to be the beta testers for every firmware upgrade? DJI pick up some tips from Microsoft? Will continue to use what works for my P3P for now.
     
  17. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,058
    Likes Received:
    213
    Location:
    SoCal, USA
    Did mine last night. All was good and the flight after was flawless.
     
    Mike Mauk likes this.
  18. Albert D

    Joined:
    Aug 22, 2015
    Messages:
    155
    Likes Received:
    27
    Location:
    Winter Springs, Florida
    Did mine this morning (P3P, batteries and RC) - everything smooth - test flights great
     
    Mike Mauk likes this.
  19. Mike Mauk

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    134
    Likes Received:
    28
    Location:
    Brewster,WA
    ok I did mine and it is dark and cold out but tried it for a few minutes and no video lag which was happening bad before. will try tomorrow do you leave the update on your SD card? and does this update do the new batteries as well?
     
  20. tcope

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Messages:
    3,555
    Likes Received:
    1,397
    Location:
    Salt Lake City, UT
    "The Waypoints can't be set when your aircraft is 3 meters from the ground before. Now , it's 2 meters . Another change is that you can reset the "Course Lock " angle only if you want ."

    DJI Forum|What is this "optimized waypoint" feature in the new FW?