Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Professional DJI PILOT / GO APP

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Alexandre Bachour, Aug 14, 2015.

  1. Alexandre Bachour

    Joined:
    Jul 26, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Hello,

    I´m an Android user but I have an IPAD mini that I also se for the P3p.

    I was reading thru the DJI web site, and sometimes they call the APP DJI pilot, sometimes call it DJI Go,

    what is the difference? I have installed on my galaxy S6 edge DJI Pilot 1.2.0, haven't seen any DJI Go app yet?

    That is the DJI GO? Is it the same software?

    Thanks!
     
  2. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    The DJI GO replaces the DJI Pilot
     
    Alexandre Bachour likes this.
  3. skyrunnerdji

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Hi do you have the same problem with the new app
     
    Max88 likes this.
  4. SiliconGeek

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    11
    Location:
    Silicon Valley, south bay
    YES! That is exactly the problem that I have.
     
  5. skyrunnerdji

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Grounded by the non-working application. DJI makes us fools . The pilot was unsuccessful application and GO is a joke.
     
  6. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Mine is working ok-- but I am still on 1.1.9 in Firmware on the aircraft and 2.1.0 on the app. Wonder if the firmware update is the culprit here?
     
    #6 bobmyers, Aug 15, 2015
    Last edited: Aug 15, 2015
  7. skyrunnerdji

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    I have a problem running the application, which can be seen on film so do not even connected it to the phantom.

    Tomorrow, check it out , it can work, as I connect to the radio
     
  8. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    I am updating controller now as we speak from 1.1.9 to 1.3.2 --- then I am going to see if the controller and app still connect to 1..1.9 on the Phantom. I will check back in on this thread and report the results.
     
    #8 bobmyers, Aug 15, 2015
    Last edited: Aug 15, 2015
  9. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Just upgrade controller-- had to do it with a USB card reader and the SD card. Went off without a hitch, it was finished in two minutes, however let it go to ten minutes. Took it out, hooked up the Ipad and powered up. Loaded the app, no issues, fired up the Phantom on 1.1.9, connected no issues-- started and ran motors -- all controls appear to be working. Firmware warning only showing now for Phantom, camera and battery.
    Next step:
    Before updating the Phantom 3 Firmware, I am going to take it out and check everything out with some short, close in flights,,. when I finish those, I will report back on this same thread. So now the Ipad has the latest DJI GO app and the controller has been updated to 1.3.2. The Phantom is still on 1.1.9
     
    #9 bobmyers, Aug 15, 2015
    Last edited: Aug 15, 2015
  10. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Update on last post: Decided to check again and see if everything was working right. Powered everything up -- connected for about 5 seconds and then lost connection,,,, Did this three times, same result.
    Next Step: Updating P3 firmware from 1.1.9 to 1.3.2 to see if this resolves the connection issue. I will report back on this same thread when the update on the P3 is completed and I see if it will maintain connection.
     
    #10 bobmyers, Aug 15, 2015
    Last edited: Aug 15, 2015
  11. RobBarron

    Joined:
    Jan 7, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    29
    Location:
    Poole, UK
    I have a feeling that I read you can only use DJI Go with your P3 using 1.3.2. Given that the DJI Go automatically updates from Pilot (unless you have auto updates turned off of course!) it's a bit of a fait accomplis that you'll need to upgrade your bird to make use of Go. Having said that, I have found it absolutely brilliant so whatever problems some are having, it isn't the software itself. I had horrendous problems with 1.2.6 but they were cured instantly when I went up to 1.3.2 and I haven't had a problem with any connections from the moment I upgraded.
     
    bobmyers likes this.
  12. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    I just completed the Firmware upgrade from 1.1.9 to 1.3.2 on the Phantom and all 5 batteries. The P3 now connects and maintains the connection on the table. When the controller was updated to 1.3.2 it would connect with the Phantom but lose connection with the Phantom in about 5 seconds. I would have to conclude that both the controller and the Phantom would have to have the same upgrade versions.

    This what may be happening with the DJI go App. Many of these apps upgraded automatically on IOS if the device was set to accept automatic upgrades. Mine did. So now there is an upgraded app on the tablet with upgraded firmware trying to connect to a P3 that may not have been upgraded to 1.3.2 or the upgrade was not successful. According to my tests and results, the new app will not connect to a Phantom that is not running the same firmware.

    So all the folks out there that are battling these connection issues this may be the issue.

    Hope this helps some of your.
     
    #12 bobmyers, Aug 15, 2015
    Last edited: Aug 15, 2015
  13. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    The upgrade was completely successful and now all that remains is to go out and do some test flights.:)
     
    #13 bobmyers, Aug 15, 2015
    Last edited: Aug 15, 2015
  14. Phantomsphere

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Messages:
    74
    Likes Received:
    9
    Location:
    Stone Mountain, Georgia
    I am grounded too! P3P w Nvidia Shield will not
    connect to controller. I get the ISO msg. ( in development)
    F this crap. I'm going to look at the Wakera 500, and the new Yuneec
    4K Typhoon
     
  15. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Looks like most of the connection issues are with the Android.--- causing a lot of aggravation--
    The only issue with that is distance-- I have been told that about 2000 feet in max-- but other than that, it may well serve your needs. Hope you have better results. Cheers.
     
  16. RoyWalton

    Joined:
    Jun 24, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    4
    Bought p3a and ipad mini 2 installed dji go and all latest firmware everything works!
     
    bobmyers likes this.