Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

DJI Pilot app not working after Firmware update [SOLVED]

Discussion in 'Firmware' started by NickCopter, May 21, 2015.

  1. NickCopter

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    471
    Likes Received:
    141
    Location:
    Grand Rapids, Michigan
    Hey guys,

    I got my P3 today, charged everything up, tested everything PRIOR to updating the firmware and it was perfect. Went ahead and updated the firmware, and now the DJI Pilot app won't display anything in camera mode.

    I updated the firmware on both the controller and P3 to v1.1.8, and am using Android V1.1.0 for the Pilot App. I am using a Galaxy S4. Also USB debugging is on.

    The pilot app shows "disconnected" despite both the phantom and the controller being on.

    I don't know what the issue could be. ;/
     
  2. Recce2

    Joined:
    Dec 4, 2013
    Messages:
    103
    Likes Received:
    31
    Location:
    Duluth, MN
    Make sure the USB cable (controller-tablet) is securely connected
     
  3. NickCopter

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    471
    Likes Received:
    141
    Location:
    Grand Rapids, Michigan
    Checked. Unplugged and tightly replugged.

    I tried loading the firmware back onto the SD card and run it again, and the files on the SD card say aborted because the firmware is up to date.
     
  4. NickCopter

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    471
    Likes Received:
    141
    Location:
    Grand Rapids, Michigan
    When I have the S4 plugged in but black screened, and I turn on the P3 controller, the S4 lights up and says connected and charging. Yet the Pilot app still won't show the P3 camera.
     
  5. NickCopter

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    471
    Likes Received:
    141
    Location:
    Grand Rapids, Michigan
    It looks like I might need to re-link the controller and Phantom, but I can't find anywhere online that tells me how to do so.

    edit: maybe not. Both the phantom 3 and controller are showing green lights, meaning they should be linked
     
  6. Coldfire

    Joined:
    Feb 8, 2015
    Messages:
    203
    Likes Received:
    90
    Can you control the gimble
    With the controller?
     
    istanbul79 likes this.
  7. NickCopter

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    471
    Likes Received:
    141
    Location:
    Grand Rapids, Michigan
    Yeah I can tilt side to side with the control stick or use gimbal tilt up and down
     
  8. Coldfire

    Joined:
    Feb 8, 2015
    Messages:
    203
    Likes Received:
    90
    Restart your phone. Turn on controller. Plug in usb. Then open app. Then power up the bird. Hope it helps.
     
  9. Coldfire

    Joined:
    Feb 8, 2015
    Messages:
    203
    Likes Received:
    90
    For me the pilot app must not be running in the background when you turn on the controller.
     
  10. NickCopter

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    471
    Likes Received:
    141
    Location:
    Grand Rapids, Michigan
    Dunno what about that did the trick, but you really saved me here.

    Did exactly what you said and it started right up. Thanks a ton!
     
  11. Coldfire

    Joined:
    Feb 8, 2015
    Messages:
    203
    Likes Received:
    90
    Wahoo! Awesome! Pilot app has to be closed when you turn the controller on. Glad i could help.
     
    Skynet1 likes this.
  12. NickCopter

    Joined:
    Jan 2, 2015
    Messages:
    471
    Likes Received:
    141
    Location:
    Grand Rapids, Michigan
    I feel like it worked successfully before when I had the app open and then turned everything on, but I could definitely be wrong.

    I'll keep the tip in mind, and thanks again!
     
  13. Skynet1

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    192
    Likes Received:
    12
    Well done Coldfire, better results here than when calling DJI directly.
    The only response generally given by those folks is that the quad will probably need to be sent in for further evaluation and or repair.

    Forums such as this are worth their weight in Gold. ;)
     
  14. Coldfire

    Joined:
    Feb 8, 2015
    Messages:
    203
    Likes Received:
    90
    Thanks Skynet. This is my first Phantom. So I am a noob. But I encountered this issue myself after a update. I've needed my share of help here and I'm happy I can give back any way I can. 8)
     
    TnHwyman likes this.
  15. cbgeorge

    Joined:
    Feb 11, 2016
    Messages:
    122
    Likes Received:
    4
    Yes, I had encountered the same issue other day when never did before with my phone, I booted things in the order u stated and bingo, it worked ! So others who has this issue may need to boot things in proper sequence and then it may work !