Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

DJI Assisant softwear

Discussion in 'General Discussion' started by Allywano, May 12, 2015.

  1. Allywano

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Location:
    Co.Antrim - Northern Ireland
    Hi All

    I know this is probably is a question that's been asked a few times....

    When downloading the softwear do I have to download the driver and RC softwear and assistant softwear in a proper order ?? Because when I try to connect the phantom to the assistant softwear there is no values or anything to do... It would be great if someone could ahead some light on this problem pls ???
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,974
    Likes Received:
    5,584
    Location:
    US
    The order of installation does not matter. How do you have the USB cable connected to your Phantom?
     
  3. Allywano

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Location:
    Co.Antrim - Northern Ireland
    Hi
    I've just pushed the DJI cable in the mini usb connection on the phantom
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,974
    Likes Received:
    5,584
    Location:
    US
    Into which mini USB connection? There are two.
     
    #4 msinger, May 12, 2015
    Last edited: May 12, 2015
  5. IflyinWY

    Joined:
    Sep 12, 2014
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    939
    Location:
    Where the deer and the antelope play
    Which Phantom do you have?
    I have the FC40 and it only has 1 USB port.
    Are you getting a sound from your computer when you plug in?
    Do you get a solid green LED on the Phantom once plugged in?
    Are you using the original USB cord to connect? I have found most USB cords are NOT compatible.
     
    #5 IflyinWY, May 12, 2015
    Last edited: May 12, 2015
  6. Allywano

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Location:
    Co.Antrim - Northern Ireland
    Hi
    Mine is a Phantom 2
    Yeah it's the original cable. Computer is making the noise when I plug it in.
    I am not getting any solid lights ;
     
  7. IflyinWY

    Joined:
    Sep 12, 2014
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    939
    Location:
    Where the deer and the antelope play
    2 choices as I see it. Uninstall software and reinstall it "in the order specified on the DJI page",
    or try a different computer.

    Are you opening the NAZA assistant before connecting to the Phantom?

    I'm not a P2 guy. You should probably just listen to msinger...;)
     
  8. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,974
    Likes Received:
    5,584
    Location:
    US
    If it's really a Phantom 2 (and not a Vision or Vision+), then there is only one spot to plug the USB cable in on the Phantom. And, it sounds like that connection is being recognized on your computer.

    Here are some other things to check/try (in this order):
    • Reinstall the Phantom Assistant application and DJI WIN driver.
    • Reboot your computer.
    • Turn your Phantom on after starting the Phantom Assistant application.
    • If you have another computer, try running the Phantom Assistant application from there to rule out the possibility that the issue is being caused by your computer.