Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. AVIWRAPS

    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    7
    If my RC shows a weak or signal loss is it my RC or my P4? In my neighborhood the distance is super weak 148 m I believe pic attached. [​IMG]The other is out on a Mesa with a long clear view and even then I only got 900m [​IMG]. I know I should get better distance. Any ideas? Thanks in advance


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  2. AVIWRAPS

    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    7
    Crap I loaded the wrong pic but even then weak. [​IMG]
    Send dark right at this distance


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  3. Gregorsnell

    Joined:
    Apr 19, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Hey man, I'm totally having the same problem. My RC signal is weak and then disconnects at around 350m everytime...?? Any ideas on how to combat this??
     
    AVIWRAPS likes this.
  4. Damager

    Joined:
    Apr 8, 2016
    Messages:
    99
    Likes Received:
    34
    Have you tried the 32 channel hack? Only thing that comes to mind is that you have something else wireless fighting for the bandwidth in that area.
     
    Blue Bird, Gregorsnell and AVIWRAPS like this.
  5. MarkNH

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    Do a search for antennae orientation to make sure you have them pointed correctly.

    Mark
     
    AVIWRAPS likes this.
  6. AVIWRAPS

    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    7
    I'll look into the 32 channel Hack... Yes my antennae are correct..
     
    Gregorsnell likes this.
  7. MarkNH

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    You must have a lot of interference or something is wrong with the P4 or RC.

    Mark
     
  8. Gregorsnell

    Joined:
    Apr 19, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Took mine out into the country today and dropped the RC playback to 4mbs it flew easy over 1km :) [​IMG]


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  9. Gregorsnell

    Joined:
    Apr 19, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Still got that nasty gimbal tilt too though.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  10. MarkNH

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    My P4 had a tilted gimbal after the updates and calibrations. I calibrated the IMU, gimbal and compass a second time and that took care of it. You might try that.

    Mark
     
  11. Sim597

    Joined:
    Mar 5, 2016
    Messages:
    1,040
    Likes Received:
    266
    After I finally tested my stock RC vs my P3 modded RC I have to say, the stock is so so so very sensitive to a perfectly aligned antenna! Just a little bit off and it would lose strength, and come back to 100% with the slightest adjustment. Made it not fun to fly, and gave me more respect for the Itlite mod!


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  12. thunderbird

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    521
    Likes Received:
    97
    Location:
    Montreal, Quebec
    my stock wouldnt allow me to fly pass 3000ft, Did the 32 ch hack and selected manual channel and set to 4Mbps
    did a test yesterday and within 3000ft had signal weak, adjusted the antenna a little on tx and manage to get 5700ft