Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. PaulH86

    Joined:
    Jul 19, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0


    Hey guys apologies if this is a stupid question but I'm totally new to this after I've updated my home point why is my distance telemetry reading saying I'm moving when I'm stationary?

    I switched it on earlier today and didn't notice it doing that.

    Thanks in advance
     
  2. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    4,415
    Likes Received:
    1,344
    Because your position is constantly being reassessed. If your app showed your GPS location, you'd see it changing every second or so even though you're not moving.

    It's normal. Don't worry about it.
     
  3. PaulH86

    Joined:
    Jul 19, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Thanks - thought I'd done something wrong!

    Didn't notice it moving when it was still the last few times I few it - I did think it may have been a dodgey update
     
  4. slbynum

    Joined:
    Dec 31, 2016
    Messages:
    53
    Likes Received:
    15
    My P3A does that to.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  5. Darren Roach

    Joined:
    Dec 18, 2016
    Messages:
    309
    Likes Received:
    61
    Although gps in general is good its not perfect. You can expect minor inconsistencies from time to time. Thats normal.
     
  6. jakobe75

    Joined:
    Dec 29, 2016
    Messages:
    210
    Likes Received:
    39
    Mine does it too, makes me nervous about the machine. If I have the unit powered on and I'm at my desk, it drifts around on the map by as much as 50ft.

    I haven't experienced and ill effects from this during flight that I am.aware of though.
     
Loading...