Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Dead battery ?

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Viper989, Jul 13, 2016.

  1. Viper989

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    50
    Location:
    Canada
    Hi all ,

    My first problem with my P3P since i bought it in May 2015 .

    I have 5 batteries , including a brand new one .

    I went out to test the latest firware today with all batteries fully charged from this morning

    Slapped in the new battery to give it an easy first run . Since i kept the Bin on the card , it upgraded the battery . Went out , brought it back at 50% .
    Slapped in another battery to test litchi , again updated the second battery . All went fine .
    Slapped in third battery. Tried to update , did the DUH-DUH-DUH but failed with a non-stup DUH that went on for like 2-3 minutes . Tried to shut it down with no luck . Funny thing i noticed is the battery had 2 lights on at that time , the 2 middle ones . After trying a coule of time to turn it off , i finally removed it. Then , no lights at all , even when pushing the on/off button .
    Slapped in a fourth battery , it updated itself . Went out for testing again . Wow a personnal best of 2.2 Km without a single drop in video . Had to turn around as the GEO told me i was close to an airport ( Which was true )
    Slapped in last battery , appears it did not need an update.
    Came home and tried to charge the third battery , no luck , nothing .

    Any of you experienced some thing like this with one fo your battery ? If so , did you saved it and how . Is there a way to reset a battery to factory default .

    many thanks guys
     
  2. Christoph559

    Joined:
    Jun 25, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    Dosnt say anything for led 2 and 3 being on together
     

    Attached Files:

  3. Viper989

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    50
    Location:
    Canada
    Update !!!

    Finally went to get a new battery . Had left the dead battery on the charger for a whole day , still no lights and no ON/OFF button response. When i slapped in the new battery for the update, i used a freshly formatted Mini Sd card with the BIN file . Update went smoothly .
    I then slapped in the dead battery , just to see if it was really dead . To my surprise the bird powered up , still no lights on the battery . It then stated to update itself and the 2 middle lights flashed , then about 30 seconds later all 4 were flashing . It finally completed the upgrade . I turned it off , the on again . Works like nothing happened .



    Should i still use that battery ? The Go app sees no problem , within .01v between the cells . It also sees that it was recharged 24 times
     
  4. Christoph559

    Joined:
    Jun 25, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    That's why I do updates by my computer to check and erase logs after updates,
    I would hover it to kill the battery if all goes well id probably use it
     
  5. Viper989

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    50
    Location:
    Canada
    Here's a video of the LEDS while updating .



    Very weird