Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Crashed and fixed gimbal, camera issues. Please help.

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by scaryfast, Feb 28, 2016.

  1. scaryfast

    Joined:
    Feb 28, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hello all, greetings from sunny Costa Rica.

    To make a long story short, I crashed onto a palm tree and ripped off my camera, even though I was using the DJI carbon fiber looking guard. Did some research and in the end a friend ended up ordering the yaw, roll arm and ribbon cable replacement parts for me. (from fstop-labs or something like that) After a couple of weeks, I got the parts and after watching three different youtube videos, I was able to repair the gimbal fairly easily. Of course that was too good to be true. I fired it up and even though the gimbal seems to hold steady, it is transmitting a scrambled video signal, that seems to be also weak, as if it loses signal easily.

    I was thinking lightbridge and/or connectivity issues, but I am pretty new to the hobby. I had a P2 (killed the zenmuse gimbal and sold it without it, kept the go pro...) and I recently bought this P3A, that I was so excited about and was even able to use it for some work related stuff ( we all know that's just an excuse to fly...)

    If one of you has heard about or experienced these issues, I would deeply appreciate your input. I would send it to a repair shop like the ones you recommend, but being in Costa Rica, the logistics are nightmarish.

    Appreciate the help and sorry if it is a well documented issue that you have already discussed.
     
  2. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,144
    Likes Received:
    1,662
    Location:
    San Francisco, CA
    Check ribbon cables please and their connections. Something seems to be loose.
     
  3. scaryfast

    Joined:
    Feb 28, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks, I will try that. It flies perfectly, just the video and photo signal comes up scrambled on screen.
     
  4. Arcticm39

    Joined:
    Feb 16, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    12
    Location:
    Maui
    It may be hit or miss with the aftermarket ribbon cable. OEM cable is bit more costly but it works.
     
  5. scaryfast

    Joined:
    Feb 28, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Alright, so I will check all connections, but I was pretty careful. I will order OEM and see how that works. Hope it's not the camera itself. It landed on a soft surface, grass and soft dirt, didn't get too dirty either. If anything I'll have a spare cable. Is it possible to buy a camera without the gimbal? Thanks for the kind replies. I appreciate it.
     
  6. Steve G

    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    35
    Likes Received:
    12
    Check my posts. I am having exactly the same issue. I used an OEM DJI cable too.
     
  7. berlib

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    37
    Likes Received:
    16
    Location:
    Aix en Provence, France
    D
    Same issue... Acter changing the yaw ans roll arms + the ribbon I have a tilt error and the camera doesn't move at all... I bought a new cam which is working well, how can I test the motors? Could it be the ribbon (not oem)?