Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Couple of odd things happened

Discussion in 'Phantom FC40 Discussion' started by 2014fc40, Sep 3, 2014.

  1. 2014fc40

    Joined:
    Feb 15, 2014
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Got to fly this past Sunday. WInd blew me right into a tree/bush. No damage to craft.

    BUT; Walkera gimbal stopped responding. It was jittering when I got it down, but then, nothing. No movment at all. I noticed the LED was flashing red quickly. I wanted to fly more so I detached it.

    Any ideas what happened? Connections looked OK. Should I recalibrate? Not something I like to do....


    Another thing; I started the FC40 cam recording via my IPhone. When I reviewed the vids, I had more than one. I fact it stopped and restarted a new one where the first stopped....would losing the connection breifly make it stop/restart?
     
  2. GOKU1972

    Joined:
    Jul 4, 2014
    Messages:
    37
    Likes Received:
    1
    not 100% sure,but when I 1st got my phantom and flew out of fpv range my video seemed to get split. I had a 12+ minute flight but my videos where like 4-6-3minute long. if if stay within fpv range the whole flight my video is not broken up. this is just my experience like I said not 100% sure.
     
  3. 2014fc40

    Joined:
    Feb 15, 2014
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Thanks Goku. That could be the reason. I do know that if you start recording from the cam itself they will only be 3 minutes. Starting from the IPhone should be endless or until out of memory....

    Still haven't had time to mess with the gimbal. That blinking red LED....