Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Coordinates

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by GooseMayne, Apr 13, 2016.

  1. GooseMayne

    Joined:
    Dec 3, 2015
    Messages:
    28
    Likes Received:
    1
    Looking to do some surveying with my Phantom 3.... Is it possible to hover the drone over a flown to location and read the coordinates?

    If not is it possible to get coordinates any other way?


    GOOSE
     
  2. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,689
    Likes Received:
    3,421
    No ... but every photo you take has the GPS location in its Exif data.
    You could take a photo looking straight down and read the location from the photos.
    A hand held GPS might be more suitable?
     
  3. GooseMayne

    Joined:
    Dec 3, 2015
    Messages:
    28
    Likes Received:
    1
    its not accessible on foot..
     
    Squirrel! likes this.
  4. GooseMayne

    Joined:
    Dec 3, 2015
    Messages:
    28
    Likes Received:
    1
    easy to extract them from the photo?
     
  5. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,689
    Likes Received:
    3,421
    You just need a program that will display the data.
    Photoshop does and many others as well'
    Google should help you.
    [​IMG]
     
  6. LuvMyTJ

    LuvMyTJ ADMINISTRATOR
    Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    Messages:
    6,811
    Likes Received:
    4,374
    Location:
    Live! From New York!
    What Meta has said would certainly work for you. If you are looking for that & more there is a free iOS app I saw recently but have not tried called Altizure. It is a mapping program. I would assume that it records the GPS data and will even make you a 3D map of the location. There is also Pix4Dcapture, also a free iOS app. See if they are something you could use.
     
  7. GooseMayne

    Joined:
    Dec 3, 2015
    Messages:
    28
    Likes Received:
    1
    thanks man
     
  8. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    3,933
    Likes Received:
    1,149
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    My Litchi for P2 app shows GPS coordinates on the FPV screen. I would imagine the normal Litchi app (for P3) would show the same.

    View image: fpv shot
     
    Squirrel! likes this.
  9. Mrwalleyeman

    Joined:
    Mar 13, 2016
    Messages:
    27
    Likes Received:
    9
    Doing surveying wouldn't you want to use UTM coordinates, and not Latitude and longitude.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  10. Squirrel!

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    807
    Likes Received:
    259
    It is the same. I was just getting ready to reply this.

    GooseMayne, message me.
     
  11. Bruce Stevens

    Joined:
    Mar 28, 2016
    Messages:
    27
    Likes Received:
    2
    GoogleEarth will give you coordinates of the cursor location. Any system.
     
  12. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    3,933
    Likes Received:
    1,149
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    Be advised, this display of Litchi Android for P3 which I ran across last night doesn't show coordinates. Not sure what the story is. Does one have to click a box somewhere? I don't know.

     
  13. Squirrel!

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    807
    Likes Received:
    259
    Yes. In the settings you have the option of showing the coordinates or not...
     
  14. Mark The Droner

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    3,933
    Likes Received:
    1,149
    Location:
    Brookeville, MD, USA
    Yes I just saw that an hour ago in the Settings\General area of my Litchi app
     
    Squirrel! likes this.