Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Contacted DJI on Lost Flight Records

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by beamerbuilder1, Jul 19, 2016.

  1. beamerbuilder1

    Joined:
    Jun 25, 2016
    Messages:
    191
    Likes Received:
    19
    I contacted DJI on lost flight records. They sated if not synched, They're lost and non recoverable. Lesson learned, Sync after every flight folks!


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  2. Reed L

    Joined:
    Sep 13, 2015
    Messages:
    1,274
    Likes Received:
    391
    Location:
    Alta, Ca.
    This is where the Data plan pays for itself... Lot's of people say that you don't need Data but it really is for the best.
     
  3. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,116
    Likes Received:
    5,632
    Location:
    US
    You still have to remember to synch. No?
     
    beamerbuilder1 likes this.
  4. Reed L

    Joined:
    Sep 13, 2015
    Messages:
    1,274
    Likes Received:
    391
    Location:
    Alta, Ca.
    How do you sync again? :)
     
  5. beamerbuilder1

    Joined:
    Jun 25, 2016
    Messages:
    191
    Likes Received:
    19
    Yes, DJI told me if you don't sync your flight records and something happens to the Dji Go App then they're gone, no way to recover


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  6. beamerbuilder1

    Joined:
    Jun 25, 2016
    Messages:
    191
    Likes Received:
    19
    Reed L go into DJi Go App. View your flight records and tap on the sync icon in the upper right corner. Tap on sync all flight records. Done!


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
    Reed L likes this.
  7. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,116
    Likes Received:
    5,632
    Location:
    US
  8. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,116
    Likes Received:
    5,632
    Location:
    US
    Right :) I was just trying to figure out how simply having a data plan solved this pain point.
     
  9. Reed L

    Joined:
    Sep 13, 2015
    Messages:
    1,274
    Likes Received:
    391
    Location:
    Alta, Ca.
    Because with the data plan, your maps get loaded without having to connect to someone else's hot spot or wifi where you are flying. Pretty hard to sync with no map... It's just best to have the plan so that if you get a chance to fly while traveling, like I do all of the time, the maps are already loaded and ready. Having the Shield on wifi and the Ellipsis with Data, I'm always having to turn on the hot spot on the Ellipsis so the Shield can get the maps. The Ellipsis is always ready and has a great signal coming in compared to my Samsung S7 Edge. I can have no signal with the S7 and usually 2 bars and 4G with the Ellipsis when there is a signal, so it has become the main hot spot for traveling unboosted. When I bought the Shield I thought that it could be connected to Data but with lollipop it couldn't. It cost us $10.00 a month for the Ellipsis to have data and living in the sticks, we can use it as a hot spot at home also when the DSL goes down.
     
  10. john mchugh

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    7
    I have religiously synced my flights since I got my p3p. The last DJI GO update scrubbed all of my flights. Can't get them back it seems.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  11. fastfed

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Messages:
    544
    Likes Received:
    162
    what if you use litchi app only?
     
  12. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,116
    Likes Received:
    5,632
    Location:
    US
    You cannot synch Litchi logs using DJI GO.
     
  13. Digdat0

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    886
    Likes Received:
    398
    Location:
    Oregon, USA
    Dji go really should have an auto sync function on the flight logs, they could disable on default if worried about data usage.
     
    Lefty63 and msinger like this.