Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

connect data link and fpv

Discussion in 'General Discussion' started by jonteman, Apr 11, 2014.

  1. jonteman

    Joined:
    Apr 11, 2014
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Hello!
    Trying to figure out how to connect these things. Is this ok?
    /Jonas

    [​IMG]
     
  2. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    I'm pretty sure you don't need the GCU in a P2 when adding the Zenmuse, that's already built in to the Phantom's main board.

    Eliminating the GCU will also allow you to get rid of the CANBUS hub.

    What you need to install all that neatly is this: http://www.dji.com/info/releases/dji-re ... -phantom-2

    Most DJI dealers have that item, usually ~$12, it comes with all the cables you need to connect all your DJI FPV gear.
     
  3. jonteman

    Joined:
    Apr 11, 2014
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Thanks I have seen it. But before I get it does it work as on my pic?
    Jonas
     
  4. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    Are you asking if the Hub will work with your components, or if the picture above will work as it is (without the hub)?

    The hub will work with the components you have there...in fact that's exactly what it was designed for (a clean way to connect all the DJI-brand FPV components).

    I don't know if the setup you pictured there will work exactly as it is (since the GCU isn't needed), but that's how people who use it all on a platform other than the Phantom have to connect everything, so technically it should be ok...just a lot of wasted space and weight.
     
  5. antonbdp

    Joined:
    Mar 6, 2014
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Will the datalink also transmit your video back for Pv2 and you don't have to use the wifi?


    Sent from my iPad using Tapatalk HD
     
  6. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    Nope, Datalink/Groundstation doesn't transmit video, and it's not compatible with the P2V anyway.