Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Compass err

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by dave_b, Apr 19, 2014.

  1. dave_b

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi guys when I loaded firmware version 3.0 all went well until compass err popped up,I've flown the phantom today calibrated first it didn't seem to hold its position as accurately in the hover as before there was a slight breeze so may have been that, in general flight it seemed ok,has anyone else had the compass err pop up and could it be just a software glitch
    I apologise if this has been covered else where but I couldn't find it
    thanks in advance Dave
     
  2. Fink

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Location:
    Orlando, FL
    Is this a compass error as seen from the Assistant software? What is your "Mod" value?

    Fink[​IMG]
     
  3. landonkk

    Joined:
    Mar 23, 2014
    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    I had the same message - did an advanced calibration and the error went away but I noticed my mod value was hovering around 2300. I did the compass dance again and it is down to 1800. Should I try to reset the compass using a magnet?
     
  4. Fink

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Location:
    Orlando, FL
    Are you absolutely sure where you were doing the calibration was relative free of ferromagnetism? No keys or cell phone in your pocket? You didn't do it on concrete where they could be reinforcements and such?

    Fink[​IMG]
     
  5. dave_b

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi fink I will have a look at the mod values tomorrow and let you know
    thanks mate