Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Compass Cali with gimbal

Discussion in 'Phantom 2 Help' started by Monstertails, Jul 17, 2015.

  1. Monstertails

    Joined:
    Jul 5, 2015
    Messages:
    46
    Likes Received:
    2
    I just installed a gimbal on my p2 but haven't ran power to it yet because I want to hardwire it but I was wondering will it cause issues if the gimbal is on when I calibrate the p2's compass?
     
  2. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,107
    Likes Received:
    405
    Location:
    Commerce Twp,MI
    Why not clarify what you mean by hardwiring the gimbal. Is it an aftermarket gimbal? Connecting the gimbal to power has nothing to do with calibrating the compass.
     
  3. Monstertails

    Joined:
    Jul 5, 2015
    Messages:
    46
    Likes Received:
    2
    Yes, sorry it is aftermarket. If I connect it to power on when the phantom powers on, won't the gimbal go crazy when I turn the drone to calibrate the compass?
     
  4. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,107
    Likes Received:
    405
    Location:
    Commerce Twp,MI
    It shouldn't but then what do I know about aftermarket gimbals.
     
  5. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,665
    Likes Received:
    5,709
    Location:
    Amory Mississippi
    Yes it will as mine does but it won't hurt anything .
    Only does it when I turn it pointing down .
     
  6. Monstertails

    Joined:
    Jul 5, 2015
    Messages:
    46
    Likes Received:
    2
    Awesome, thanks so much for the great info, now my next step is to see if I need one wire to the signal post to get the tilt to work or if I need all 3. I have seen many videos on it and it is different every time.