Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Choppy video? Standard

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by Timritchieblue, Sep 27, 2015.

  1. Timritchieblue

    Joined:
    Aug 30, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    28
    Can anyone tell me why my video is chopped up, skips ?

     
  2. Nstrong48

    Joined:
    Sep 23, 2015
    Messages:
    173
    Likes Received:
    20
    Location:
    Milan, MI
    I just found out yesterday that formatting the sd cars would fix this same issue for me
     
  3. Timritchieblue

    Joined:
    Aug 30, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    28
    I'll try another Sd card.
     
  4. Nstrong48

    Joined:
    Sep 23, 2015
    Messages:
    173
    Likes Received:
    20
    Location:
    Milan, MI
    if that card doesnt work try formatting the card inside the phantom. Both of my cards do the same thing and wont stop til i format
     
  5. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,629
    Likes Received:
    5,695
    Location:
    Amory Mississippi
    I had this same issue and showed a friend here that has a P my video settings and he sent me back this to set it on dirk.jpg .I had it on
    the top left and dropped it down like he showed me with the arrow and all is well now . Seems I don't have enough computer to process the higher setting but 1080 is no problem with mine. Just a thought :)
     
    J Dot likes this.
  6. Timritchieblue

    Joined:
    Aug 30, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    28
    Well I flew again, but new 32gb sd card said was slow?

    I'll try a different one?

    Thanks for the settings, I'll try that. Love the p3, very nice.
     
    dirkclod likes this.
  7. Nstrong48

    Joined:
    Sep 23, 2015
    Messages:
    173
    Likes Received:
    20
    Location:
    Milan, MI
    I have always recorded in 1080p with these issues. I am plugging the card into a Mac which I know uses a different format when reading and writing as cards.

    You happen to use a Mac as well Tim?
     
  8. Nstrong48

    Joined:
    Sep 23, 2015
    Messages:
    173
    Likes Received:
    20
    Location:
    Milan, MI
  9. Timritchieblue

    Joined:
    Aug 30, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    28
    No I'm using a card reader with my Toshiba, I'm going to try those settings. I have 4 action cameras, and 3 class 10 Sd cards,,, but this camera setting/editing stuff is over my head.
     
  10. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,629
    Likes Received:
    5,695
    Location:
    Amory Mississippi
    Don't feel bad bro !! :eek:
    We will learn it :)
    I hope :)
     
    J Dot likes this.