Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

CE to FCC

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by Hovtech, May 15, 2014.

  1. Hovtech

    Joined:
    Mar 27, 2014
    Messages:
    502
    Likes Received:
    151
    I just watched a video showing a simple way to increase range from (as stated) 300m to 500m . Just go to the back of your remote and turn the bottom pot about 180 degrees clockwise. This changes the the remote from CE to FCC. Read about it in a Wiki article too. I know there have been some posts on this , but I haven't found anyone showing actual results. Has anyone found this to be a good idea?
     
  2. tizzl10

    Joined:
    Feb 4, 2014
    Messages:
    882
    Likes Received:
    1
    yes, it works fine. FCC mode gives more range with a slight power increase in the transmitter power.
     
  3. Hovtech

    Joined:
    Mar 27, 2014
    Messages:
    502
    Likes Received:
    151
    Thank you
     
  4. tizzl10

    Joined:
    Feb 4, 2014
    Messages:
    882
    Likes Received:
    1
    you will know you are in FCC mode by the two beeps from the controller instead of a single beep.
     
  5. tedw123

    Joined:
    Dec 20, 2013
    Messages:
    207
    Likes Received:
    0
    Although, my Vision+ already was in FCC mode. If it beeps twice don't mess with it. I remember when I had my old Vision switching over and the screw you have to turn is super is to strip!
     
  6. Hovtech

    Joined:
    Mar 27, 2014
    Messages:
    502
    Likes Received:
    151
    Interestingly enough, I connected my remote to my laptop running Phantom RC. It said it was in FCC mode. It only beeps once at startup :?: ?
     
  7. plasmo

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Actually my stock controller beeped twice when I turned it on....I assumed it was in FCC mode.
    Today I checked the RC assistant and to my surprise it showed CE mode checked off. I switched it to FCC in the program and now it says FCC.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  8. tedw123

    Joined:
    Dec 20, 2013
    Messages:
    207
    Likes Received:
    0
    That's because I believe you can change mode through the assistant, so if you change it manually with screw driver, the assistant doesn't know any different, I would go by the beeps!