Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Cant update home point

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Pumpfixer, Aug 8, 2015.

  1. Pumpfixer

    Joined:
    May 2, 2015
    Messages:
    209
    Likes Received:
    45
    Location:
    Naugatuck CT
    Was flying today off a boat and was not able to set home point after takeoff. Also the dynamic home point was not working either.
     
  2. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    using IOS?
     
  3. Pumpfixer

    Joined:
    May 2, 2015
    Messages:
    209
    Likes Received:
    45
    Location:
    Naugatuck CT
    Using ios and new firmware and go app
     
  4. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    don't know about the new firmware, because I am still using 1.1.9 until the beta testers on the forum finish the tests and we see what the results are. I would thoroughly test it land based and see it you can get it to work with this upgrade.
     
  5. acherman

    Joined:
    Oct 20, 2014
    Messages:
    497
    Likes Received:
    237
    Location:
    Alberta, Canada
    With what iOS device? Does it have GPS?
     
  6. Pumpfixer

    Joined:
    May 2, 2015
    Messages:
    209
    Likes Received:
    45
    Location:
    Naugatuck CT
    Ipad mini 3 no gps but hooked to hotspot
     
  7. acherman

    Joined:
    Oct 20, 2014
    Messages:
    497
    Likes Received:
    237
    Location:
    Alberta, Canada
    Without GPS in the iPad the controller doesn't know where it is at. Hotspot WiFi just allows you to get maps related to the P3 GPS location. You will need a device with GPS, or a third party GPS receiver - I have seen some posts about a bluetooth unit, but can't think of it right now. Should be able to search for it later.
     
  8. acherman

    Joined:
    Oct 20, 2014
    Messages:
    497
    Likes Received:
    237
    Location:
    Alberta, Canada
    If your iPad mini 3 a cell version, or just WiFi?
     
  9. Pumpfixer

    Joined:
    May 2, 2015
    Messages:
    209
    Likes Received:
    45
    Location:
    Naugatuck CT
    Not a cell version. But did try with iphone 6 and can not update either home or controller position.
     
  10. Aramis

    Joined:
    May 4, 2015
    Messages:
    74
    Likes Received:
    31
    Location:
    Behind my keyboard
    Did you allow the app to access location services on your iPhone 6 ?
     
  11. Pumpfixer

    Joined:
    May 2, 2015
    Messages:
    209
    Likes Received:
    45
    Location:
    Naugatuck CT
    image.jpg