Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Can't transfer pictures and video via microUSB port

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by DroneDestination, Jan 16, 2016.

  1. DroneDestination

    Joined:
    Jan 15, 2016
    Messages:
    698
    Likes Received:
    126
    I have a P3S, and if I try to transfer pictures/videos from my Phantom via the gimbal's microUSB port, I cannot access the microSD card. I turn on the P3 before beginning transfer.

    Please help!
     
  2. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,729
    Likes Received:
    3,450
    The normal method is to pop SD card out - you have to push it in slightly with a fingernail.
    Put it in an adaptor and copy to your computer.
    Using the cable is very slow.
     
  3. DroneDestination

    Joined:
    Jan 15, 2016
    Messages:
    698
    Likes Received:
    126
    I know that I can use a reader, but I cannot understand why the cable doesn't work at all.
     
  4. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,637
    Likes Received:
    364
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    Are you using Windows or a Mac, does the computer see it as external drive or just nothing, no indication that plugged something into the computer?
     
  5. DroneDestination

    Joined:
    Jan 15, 2016
    Messages:
    698
    Likes Received:
    126
    Using custom rig with Windows 7 64bit. Windows does not recognize it as an external drive. (The cable I am using supports data transfer, I've tested with a Samsung Galaxy phone)
     
  6. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,637
    Likes Received:
    364
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    Hum, your windows 7 it works with other external drives?
    When I am connected to the PC my phantom makes kind of low but annoying beeping noise. Some of PC's have different speeds on some of the USB ports. But Windows 7 computer that was not upgraded but shipped with W7 shouldn't have a problem. I' am still using XP. I never removed my SD card. Of coarse you have tried another cable and a computer?
    That's all I got.:)