Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

cannot bind DJ6 tx to phantom 1

Discussion in 'Phantom 1 Discussion' started by jcalahor, Jul 2, 2014.

  1. jcalahor

    Joined:
    Jul 2, 2014
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    i purchased my phantom at amazon back in may, i'm not sure which version is it doesn't display any version at the bottom of the aircraft it only says is p330 model. it came with a tx sr6, i damaged it after trying to install a pitch controller. i just bought a replacement at bhphotovideo, the model of the tx is dj6 it also displays the code: msip-cri-jmj-p330d . i'm not able to bind them, i tried the instructions at the dji website that requires setting the throlle to the down position, i tried the youtube videos with the typical directions (press for 2 seconds then starts blinking yellow, turn the trans on and wait for the light to be off, etc) , nothing helps, they just doesn't want to bind. i'm wondering if they will ever bind, do u think they are compatible? do u think i should buy a sr6 transmitter instead, or do u think i should buy a dual antenna? any step i'm missing?
     
  2. Woody

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    212
    Likes Received:
    32
  3. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    18
    Location:
    Clarksville, TN
    Yeah, sounds like you're trying to bind a D-bus transmitter (from the Phantom 1.1.1) with a PPM receiver (from earlier models). You'll need a matching Tx/Rx set.

    You can switch the DJ6 for an SR6, but the cheaper and easier option is to just upgrade the receiver in the Phantom to the newer D-bus model to match the transmitter you just bought. It's a simple replacement, no soldering needed, just 2 screws and 2 plugs. Here's an example of what you'd need, they just came back in stock today: http://www.allerc.com/dji-phantom-part- ... -8511.html
     
  4. jcalahor

    Joined:
    Jul 2, 2014
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    thx guys for the reply, i'll buy the dual antenna, need to leave to ecuador tomorrow so i was hoping to take the quad with me :(, i'll order this item once i get back
     
Loading...
Similar Threads - cannot bind DJ6 Forum Date
Cannot Bind RC Standard/4k Discussion Aug 21, 2016
cannot bind after rebuild Phantom 2 Vision + Help Dec 25, 2015
Cannot bind"New" controller to phantom Phantom 2 Vision + Discussion Dec 29, 2014
Cannot bind new camera Phantom 2 Vision Discussion Jun 15, 2014
Professional cannot access camera MENU in the app Phantom 3 Help 5 minutes ago