Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Can someone answer this fore please?

Discussion in 'Phantom 2 Vision Help' started by seek e, Sep 3, 2015.

  1. seek e

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
    I'm new at this.
    My vision app is not displaying battery percent and satellites number are just gray I had remote hooked to my computer last night that I hit that would cause this?
    Thanks for taking the times to read and helo if you can
     
  2. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    9,600
    Likes Received:
    4,682
    Check the cables that come down from the Phantom to the gimbal.
    If one of them is not seated properly, you lose telemetry.

    Oops ... just realised you are in the P2V forum.
    I've given you the advice for the P2V+.
     
    #2 Meta4, Sep 3, 2015
    Last edited: Sep 3, 2015
    dirkclod likes this.
  3. seek e

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
    Thanks for that. I did however just change the gimbal. The thing is I went through all the connection. One was off. After a few min back online. Thanks so much for you reply
     
  4. RoyVa

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    2,248
    Likes Received:
    454
    Location:
    Virginia
    Now you know how to get it back if you ever drop it again. Good idea to check those connections ever so often to save headaches and a good reminder too.
     
  5. seek e

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
    I'm sorry I think you misunderstood me. I didn't drop anything. The gimbal I wanted to replace because the stock one that is supplied just isn't what I'm looking for. So I bought a 2 axis. The one that is recommended with that camera. But after going through all connection I still can't get the satellites to show up and no battery info.
     
  6. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    12,066
    Likes Received:
    6,363
    Location:
    Amory Mississippi
    Delete the app and reinstall it and see if that changes anything .
    That didn't work ...then how about a few pictures of just what you have put on and how you got it wired up .
     
  7. seek e

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
    Ok thanks I will have that in about an hour. Thank you
     
  8. seek e

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
    The battery percent and gps still did not come back. The wording was basically plug and play. They felt a little flimsy an thin. But when I open the shrink wrap everything seems to be connected. Is it ok to post pictures directly to here?
     
  9. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    12,066
    Likes Received:
    6,363
    Location:
    Amory Mississippi
    yes
     
  10. seek e

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
  11. seek e

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
  12. seek e

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
  13. seek e

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
    Thanks for taking the time to help
     
  14. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    12,066
    Likes Received:
    6,363
    Location:
    Amory Mississippi
    Is no problem but I haven't ever seen this gimbal but will ask someone that might have to look at this
    And see what they think . Maybe someone else will see it and can help also .
    @J Dot
     
  15. seek e

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
    That would be great. The aircraft is still able to calibrate. I have not got the shake out of the plane since installed but those are minor tweeks. I just need to figure out how I can see how many satellites I have and battery power displayed again
     
  16. seek e

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
    Thanks so much. Even if I can get a wire diagram from one that should work with p2v I may be able to figure it out. The plane still shakes when I get it in the air. But those tweeks should be minor.
     
  17. seek e

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    51
    Likes Received:
    6
    Ok so I have this gimbal installed and the wires sent with are junk. Don't bother with them. Just cut original Jack and extend. The old wire from original gimbal take the end off they are your +- leads u plug into Red and Black wire coming from gimbal board. The pitch is the third wire. When power on it should not beep at you. Since doing this with there wires. I have not got my battery percent or my gps on my iPhone. Also could use help calibrating the gimbal. Cheers all
     
    dirkclod likes this.
Loading...
Similar Threads - someone answer fore Forum Date
This is not my drone. DJI Repair sent me back someone else’s broken P4 drone!! Phantom 4 Pro Discussion Jun 5, 2017
Can someone please translate? Rules and Regulations May 12, 2017
Can someone please translate? General Discussion May 12, 2017
Can someone take a look at my Air Data? Phantom 4 Help May 7, 2017
Got a call from the local FAA - someone 'reported' me Rules and Regulations May 6, 2017