Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Camera Resolution

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by rockymtnrob65, Mar 24, 2016.

  1. rockymtnrob65

    Joined:
    Mar 24, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    Greetings from a new guy!

    Anyone know ifor you can change/increase the resolution on a PM Standard camera?

    Assistance appreciated!
     
  2. Techcop50

    Joined:
    Sep 25, 2015
    Messages:
    397
    Likes Received:
    114
    Location:
    Aiken, SC, USA
    There are camera settings available via the DJI Go app. Mine came defaulted to 1080, after a few flights i bumped it up to 2.7 K.
     
  3. Squirrel!

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    809
    Likes Received:
    259
    As long as you have the source to play back on...
     
  4. mcphipps

    Joined:
    Dec 8, 2015
    Messages:
    507
    Likes Received:
    156
    Location:
    Wheatfield Indiana
    Welcome. You have came to the right place for information. Enjoy your time here. Be sure to read all you can. There are tons of threads on just about any subject you can think of that has to do with the quad-copters. The search function works well here. Use it often, you will find what ever you need. In that rare case that you can not, there are great people here to help. Thanks for coming to Phantom Pilots! You are family now.

    Mike
     
    66Fury likes this.
  5. rockymtnrob65

    Joined:
    Mar 24, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    What abouy converting the camera's video to .mov, gor playback on an Apple computer?
     
  6. Squirrel!

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    809
    Likes Received:
    259
    I have been informed, by people far more intelligent on the subject than I, that there is zero advantages/dis-advantages when comparing .mov and .mp4...tit for tat, one might say. Or, I'm the only one that would use an analogy like that. ;)
     
    rockymtnrob65 likes this.
  7. rockymtnrob65

    Joined:
    Mar 24, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    My problem is that I've sent video to a friend, but because he's using a Mac, he cannot open the video. It's just a black screen.
     
  8. Squirrel!

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    809
    Likes Received:
    259
    I'm certain there are conversion programs/software that can do that. From now on, try recording in .mov...that is supposed to be for apple, but it played just fine on my PC. So, worth a try.
     
  9. AgnotGT

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Messages:
    65
    Likes Received:
    27
    Location:
    Santa Cruz, California
    I use "Freemake Video Converter" when I want to be sure friends can play a video. No matter which format they need. For me mp4 to whatever.... Sometimes even the same format to the same format so it used a common "codec"

    .
     
  10. LuvMyTJ

    LuvMyTJ ADMINISTRATOR
    Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    Messages:
    6,811
    Likes Received:
    4,376
    Location:
    Live! From New York!
    .MOV is an Apple created format but Macs play both .MOV or .MP4. Something else is happening if a Mac can't play it. Also VLC for Mac will play just about any video format on Macs.
     
    66Fury likes this.