Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Camera lost range

Discussion in 'Phantom FC40 Discussion' started by gfm1135, Sep 24, 2014.

  1. gfm1135

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Location:
    Highland, Michigan
    I was getting fairly decent range with the FC40 camera. I then installed a Aerial Freaks Cyclops gimbal and my camera range dropped significantly.(150 feet at most). I am not sure if the two are related or not. Could the loss be attributed to the gimbal?
     
  2. chris digata

    Joined:
    Aug 14, 2014
    Messages:
    152
    Likes Received:
    20
    can you give more info? as aint that gimbal for the phantom vision?
    this post is in the fc40 section.. what phantom are you using...
    But if you are passing the video signal through the gimbal and more contacts.. then yes it can loose signal range.
    If the signal is still routed as it was before then it should be the same unless some new signal is affecting your video signal.. hope that makes sence
     
  3. gfm1135

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Location:
    Highland, Michigan
    That gimbal is made for the FC40. It is only connected to the power wire in the landing leg of the Phantom. It is installed on a Phantom FC40.
     
Loading...
Similar Threads - Camera lost range Forum Date
Lost camera signal Pro/Adv Discussion Apr 11, 2017
P4 camera has lost a few "stops" Phantom 4 Discussion Mar 24, 2017
Lost connection to the camera Phantom 2 Vision + Discussion Feb 19, 2017
4k Phantom 3 Rough landing- lost camera control Phantom 3 Help Feb 5, 2017
Camera Broke off Phantom 2 Vision +. Is this a lost cause? General Discussion Nov 26, 2016