Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Advanced Cached maps not showing offline

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by ukglyn, Feb 18, 2016.

  1. ukglyn

    Joined:
    Feb 27, 2015
    Messages:
    396
    Likes Received:
    191
    Location:
    Staffordshire U.K
    Ive read the searches on this & still don't get it. I used to cache my maps by downloading the offline area on google maps, then when I went out flying to those areas the maps would show offline.

    Over the last couple of weeks this isn't happening, I cache the map offline & it shows in google maps, however when I launch the dji app the maps are blank. I have watched the video that comes up in the searches of this forum but still don't get it. I'm probably missing something obvious, but why did they work & now they don't?

    Any help will be gratefully received.
     
  2. mandalay

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    596
    Likes Received:
    145
    Do you have Android or iOS? Caching maps using Google Maps app only works in Android. On iOS, you need to go into Go app and cache it from there. Make sure to enable "Cache map in the background".
     
  3. ukglyn

    Joined:
    Feb 27, 2015
    Messages:
    396
    Likes Received:
    191
    Location:
    Staffordshire U.K
    I have android, using a K1 tablet. Where do I find the Cache map in background setting?
     
  4. mandalay

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    596
    Likes Received:
    145
    Here it is.
    ImageUploadedByPhantomPilots1455830290.164318.jpg
     
  5. ukglyn

    Joined:
    Feb 27, 2015
    Messages:
    396
    Likes Received:
    191
    Location:
    Staffordshire U.K
    Very strange I don't have that option, I have

    Calibrate Map Coordinates( For China Mainland)
    Enable Amap (for china mainland)
    Show flight route
     
  6. mandalay

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    596
    Likes Received:
    145
    That option is available in iOS DJI Go map. Your Android version of the app might not have it. Have you tried to go into DJI Go app and cache it from there?
     
  7. ukglyn

    Joined:
    Feb 27, 2015
    Messages:
    396
    Likes Received:
    191
    Location:
    Staffordshire U.K
    Yes Ive tried that, it seems I can cache the map of where I am now, but not where I want to visit to go flying when I try to cache in the dji app. A couple of mile max from my location & the map is blank even when connected to home wifi
     
  8. deltamike

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    411
    Likes Received:
    49
    Location:
    Shropshire (UK)
    Hi Glyn,

    If you enable your wi-fi on the K1 and go into Google Maps can you see the maps then?

    I know this is an old thread but did you ever fix the problem?

    Pete
     
  9. Ariel@Hivemapper

    Joined:
    Nov 5, 2015
    Messages:
    67
    Likes Received:
    3
    If you are flying your Phantom / Inspire with an Android device our offline 3D maps should makes this much easier.

    It works exactly like creating offline areas in Google Maps, except you get 3D map data (most parts of the US).

    [​IMG]