Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Advanced Broke camera

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by stratus, Sep 2, 2016.

  1. stratus

    Joined:
    Sep 2, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Yesterday i have an argument with a tree and unfortunately i lost.You can see the result at the photo
    I push the separated parts together with no result.Is there any way to fix the problem or i must buy a new camera?
    PS Sorry for my bad english
     

    Attached Files:

  2. J Dot

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,759
    Likes Received:
    899
    Location:
    Sarasota, FL. USA!
    There is a fix with epoxy, as is is a steel shaft pressed into an aluminum housing, pretty easy repair ( but watch videos as you need to glue with it perfectly aligned ) or camera horizon will be off.

    As for function , sounds like you might need a new ribbon cable,
    Again YouTube how to, also easy to do!

    I would attempt a repair before shelling out more $ on a new gimbal/camera!

    Hope this helps!
    J Dot
    :cool:
     
    Dronego likes this.
  3. stratus

    Joined:
    Sep 2, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thank you.I will try it the fix
     
  4. mdowney58

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    492
    Likes Received:
    118
    Location:
    Mountain City, TN
    Your one and only picture doesn't give enough detail for anyone to give you a fair assessment. But from your picture, I don't actually see where anything is broken.
    In my marked up photo, part A is the roll motor shaft, that simply pushes into (hidden) part B. Part B is a steel (shiny silver) cup that is pressed into the roll arm, marked part C.
    If Part B is inside of Part B, it should press back together (requiring proper alignment). You said that you already pressed these parts back together with no result, but that's not very clear. Exactly what result did you not get? Did the parts not stay together? Did they not go all the way together? Did the gimbal not fire up as it should? My quest is the last one, and that the gimbal isn't working, and my guess is that you have a damaged black ribbon cable.[​IMG]

    Sent from my Verizon Galaxy Note4 using TapaTalk
     
  5. stratus

    Joined:
    Sep 2, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Until yesterday the problem was that when i press part A and C together the parts did not stay together,but i have signal at dji go application.Unfortunately yesterday i stop have signal at dji go application.Maybe as you said i have a damaged cable.
     
  6. maskotd

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Go to " f stop .com " get a new one with motor already installed and alignment is minor from there


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  7. mdowney58

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    492
    Likes Received:
    118
    Location:
    Mountain City, TN
    Can you post another picture, at a different angle so we can see inside the roll arm? I'm trying to help figure out why C & A don't stay together.
    There should be a magnetic ring inside of the silver cup (part B not shown), which I believe does the most work in holding these parts together. The tiny pin sticking out of the roll motor (part A) should fit into a hole in the shiny steel cup (part B) also.

    Sent from my Verizon Galaxy Note4 using TapaTalk
     
  8. mdowney58

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    492
    Likes Received:
    118
    Location:
    Mountain City, TN
    I dug up a pic from when I had to fix mine. It shows (left to right)
    1) Roll arm
    2) The silver metal cup that belongs in the roll arm (sorry, I don't know the part name)
    3) The roll motor and components.[​IMG]

    Sent from my Verizon Galaxy Note4 using TapaTalk
     
  9. stratus

    Joined:
    Sep 2, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Two new photos[​IMG] [​IMG]
     
  10. mdowney58

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    492
    Likes Received:
    118
    Location:
    Mountain City, TN
    See pic below.
    I added a red arrow to your pic. It may just be an illusion , but it looks like he hole in the center is larger than it should be.
    That hole should be the same size as the little shaft sticking out of the roll motor. Can you confirm that it is or is not the same size?

    [​IMG]


    Sent from my Verizon Galaxy Note4 using TapaTalk
     
  11. mdowney58

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    492
    Likes Received:
    118
    Location:
    Mountain City, TN
    Also, something else looks questionable. Where I marked with yellow arrows, there should be a magnetic ring around the inner perimeter. In your straight on picture, yours looks missing or damaged.
    Please post another pic, taken a an angle so we can see.

    [​IMG]

    Sent from my Verizon Galaxy Note4 using TapaTalk
     
    #11 mdowney58, Sep 3, 2016
    Last edited: Sep 3, 2016
  12. stratus

    Joined:
    Sep 2, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I have decided to order a new roll arm with motor.Thanks all for your answers
     
  13. mdowney58

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    492
    Likes Received:
    118
    Location:
    Mountain City, TN
    But I'm still curious!

    Sent from my Verizon Galaxy Note4 using TapaTalk
     
  14. stratus

    Joined:
    Sep 2, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    The curiosity kills the cat :D Just joking
    You are absolutely right.The magnetic ring is missing and obviously this is the reason why the two parts did not stay together.
    The only thing that makes me worry is i do not have signal at dji go application and maybe there is broken cable