Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Boscam TS321 - RC302 Antenna

Discussion in 'Phantom FC40 Discussion' started by Molokai, Apr 17, 2015.

  1. Molokai

    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    29
    Hey all, finally got a true FPV system for my FC40 (will post pics later). Does anyone know of any better antennas compatible with this system? Thanks!
     
  2. Beario

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    355
    Likes Received:
    64
    Location:
    Hovering at 400 feet
    Just curious what OSD you got with yours? I got mine too and I will be using cloverleaf antennas with mine instead of the standard ones that come with it. The Boscam system says it has a 4 KM range, but nobody that I know with one actually gets that even in an open area. Upgrading the antennas to cloverleaf will help with improving the signal, but not so sure about the range yet. Curious to see how you wire everything I will be finishing up mine sometime this weekend. I also got another camera to add to the system instead and will use the SJCAM to record video.

    This is a great reference video by the way --->
     
    #2 Beario, Apr 17, 2015
    Last edited: Apr 17, 2015
  3. Molokai

    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    29
    I don't have any telemetry on it yet, just whatever the gopro shows on the screen.
    The reason I ask this question is because I'm having trouble finding any cloverleafs for a 2.4ghz application. I tried using wifi antennas but they don't work at all.
     
  4. Beario

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    355
    Likes Received:
    64
    Location:
    Hovering at 400 feet
  5. IIVII

    Joined:
    Mar 30, 2014
    Messages:
    185
    Likes Received:
    27
    Location:
    The Empty Quarter
    i did 3.6km with the stock little antenna on the transmitter side and still had a solid signal .. but on the (RC802) receiver side am using a $30 BiQuad antenna .

    http://www.ebay.com/itm/141253529218

    [​IMG]

    this setup works so well 3 of my friends are using it now .. have fun with ur long range FPV flights :)
     
    #5 IIVII, Apr 17, 2015
    Last edited: Apr 17, 2015
  6. Molokai

    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    29
  7. Molokai

    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    29
    Anyone ever experience GPS interference with their FPV? I can't get a lock on now.
     
  8. 2nd2non

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    796
    Likes Received:
    208
    Location:
    Orange County, California
    Is your FPV under the hood or below the shell? The latter is preferred to avoid potential interference. I personally have too many electronics so I added cooper shielding to mitigate.
    PMU, mini IOSD, Bluetooth module under hood
    FPV transmitter, Flytrex, gimbal, gopro below shell
     
  9. Molokai

    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    29
    I tried mounting it lower but still the same. I'm thinking that I may have to shield the GPS unit in the Phantom at this point.
     
  10. Molokai

    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    29
    Does anything thinking changing the channel on my Boscam could help?
     
  11. Beario

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    355
    Likes Received:
    64
    Location:
    Hovering at 400 feet
    Can you let me know what you have in your setup? I have the MINI SOSD and so far I am not having any issues at all. I am waiting for a camera to use for FPV instead of the SJCAM I just want to use that strictly for video recording.
     
  12. Molokai

    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    29
    Thanks for this! I just might use it.
     
  13. Molokai

    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    29
    I got it figured out, I had to change channels (from 4 to 7).
     
  14. Molokai

    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    29
  15. Beario

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    355
    Likes Received:
    64
    Location:
    Hovering at 400 feet
    This thing is a weird OSD. I had to change mine to channel 8:rolleyes:
     
  16. Beario

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    355
    Likes Received:
    64
    Location:
    Hovering at 400 feet
    Interestingly enough, the antennas that came with mine are terrible. When I use them I get fuzzy screens, but when I use the cloverleafs that I bought, it's so smooth and clear. I tried it with all of the antennas that I have. It works with all of the antennas I bought from Rokland. The cheap ones that I have give fuzzy screens just like the antennas that come with ito_O I guess I know what antennas I am throwing away now:) The range is not as advertised so far, but I only did a ground test. The air test should be better. I will let you know once I take it up to test. Here is the link to where I buy antennas if you ever want to try them I have never had issues with these antennas and the quality is great. These will be good for the receiver, but you will need a light antenna for the transmitter.

    http://store.rokland.com/collections/wi-fi-antennas

    This is my favorite one ---> http://store.rokland.com/products/alfa-7-dbi-gain-rp-sma-directional-panel-antenna-apa-m04
     
  17. Beario

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    355
    Likes Received:
    64
    Location:
    Hovering at 400 feet

    If I ever decide to go out as far as you do I will definitely give this a try, but the alfa antenna works great right now at just a fraction of the cost.
     
  18. Beario

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    355
    Likes Received:
    64
    Location:
    Hovering at 400 feet
    So Apparently there is some mystery in regards to the dipswitch settings on the Boscam. The settings on the package are not accurate and will require some fiddling around to figure it out. I managed to put mine on Channel 1 as it is the one so far with little interference but the link below has some interesting reading in case anyone is interested:

    http://fpvlab.com/forums/showthread...tch-layout-for-Foxtech-BosCam-RC302-and-TS321
     
  19. 2nd2non

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    796
    Likes Received:
    208
    Location:
    Orange County, California
    Ironically, I discovered this issue today when changing to Ch4. Started loosing satellites. Not sure why though...
     
  20. Molokai

    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    235
    Likes Received:
    29
    I just ordered a set of cloverleafs from the Hobbyking page you linked me to so I can't wait to try those out. The stock antennas aren't getting very far at all without cut outs.

    That Alfa antenna is what I had on my wifi extender setup - does it work with the RC302?