Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Boosting Antenna Reception

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by regdawg, Dec 29, 2015.

  1. regdawg

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    478
    Likes Received:
    62
    Location:
    Fresno, CA
    Are there any suggestions on how to boost the antenna reception on the RC? I have a P2S with the upgraded RC.
     
  2. LuvMyTJ

    LuvMyTJ ADMINISTRATOR
    Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    Messages:
    6,811
    Likes Received:
    4,376
    Location:
    Live! From New York!
    P2S? What model is that? Are you referring to the P2 non-vision? Or P2Z as some call them?
     
  3. regdawg

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    478
    Likes Received:
    62
    Location:
    Fresno, CA
    Sorry....LoL...P2 Standard (non-vision)
     
  4. LuvMyTJ

    LuvMyTJ ADMINISTRATOR
    Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    Messages:
    6,811
    Likes Received:
    4,376
    Location:
    Live! From New York!
    Lemme move this to the appropriate area. ;)
     
  5. Qoncussion

    Joined:
    Dec 8, 2015
    Messages:
    59
    Likes Received:
    5
    Take a look here: Phantom 2 (non vision)

    This guy, Tony, makes the antennas. I own his 5.8GHz FPV kit, and the increase I got in video distance was about 3X what I had with stock antennas. Look just below that kit on the linked page above for his RC antennas...
     
  6. kenjancef

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    1,209
    Likes Received:
    237
    Location:
    East Providence, RI
    I assume you're talking about reception, as in if you can fly it farther? Or do you have FPV installed and want video reception distance increased?
     
  7. regdawg

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    478
    Likes Received:
    62
    Location:
    Fresno, CA
    Well I do have an FPV system installed and currenlty use the Spironet round antenna's which appear to be working okay for now. My question is in regards to the distance. What is the normal flying distance with the P2 and the upgraded RC?
     
  8. kenjancef

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    1,209
    Likes Received:
    237
    Location:
    East Providence, RI
  9. regdawg

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    478
    Likes Received:
    62
    Location:
    Fresno, CA
    Yeah I was hoping I wouldn't have to mod the RC as well. I mean I'm not having distance issues but was wanting to add the extra distance should I need it.

    So kind of off my initial question....based on your signature you pretty much have the same set-up I do except for the gimbal. I have the H3 and you have the H4. Any real difference between the two? I also have a Hero4 but use my Hero3+ with the H3.
     
  10. kenjancef

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    1,209
    Likes Received:
    237
    Location:
    East Providence, RI
    I know others know more than I, but what I do know is that the H3 is for the Hero 3 line, and the H4 is for the Hero 4 line, I think it has to do with balance, although I've heard people using Hero 3's on the H4 and vice-versa. There might be other differences, like connectors, but I'm not sure, so I'm hoping someone else will chime in...
     
  11. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,110
    Likes Received:
    405
    Location:
    Commerce Twp,MI
    It doesn't make any difference which camera is put on the H3-3D gimbal it can handle both hero 3 & 4. The problem that some complain about was that wifi button was being triggered by the gimbal's mounting plate so DJI redesigned the gimbal for hero 4 and H4-3D. I have hero 4 and use it with the H3-3D without any problems even though hero 4 weighs 14 grams more then the hero 3+
     
    #11 jason, Dec 30, 2015
    Last edited: Dec 30, 2015