Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Blackpearl monitor 7inch

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by max01726, Jun 3, 2014.

  1. max01726

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    just setup my fpv, i have immersion 600 long range and the blackpearl monitor however im getting very poor picture quality with the monitor and phantom sitting next to each other? i dont know what settings my monitor needs to be set up to? please can someone help on what channel and mode and all of that is best to use??
    cheers
     
  2. xgeek

    Joined:
    Jan 20, 2014
    Messages:
    543
    Likes Received:
    0
    Location:
    London, UK, Declination -1.2
    By defaut the IRC600 ships on Ch 1 5740 MHz. Make sure the BP is set to Band F channel 1 so they match.
     
  3. max01726

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    ok well thats what its set to at the minute but the picture quality is so bad like really faded. should my gopro be on pal or ntsc?
     
  4. xgeek

    Joined:
    Jan 20, 2014
    Messages:
    543
    Likes Received:
    0
    Location:
    London, UK, Declination -1.2
    Well that is up to you. As long as both the GoPro and BP are set the same. Normally in the US you want it set for NTSC and in the UK we use PAL.
     
  5. max01726

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    hmmm yeh ok. ill try fully charging the monitor, do you reckon this could be a problem?
     
  6. tom3holer

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    324
    Likes Received:
    2
    Location:
    Cape Cod, Ma.
    What Xgeek said: are they both on the same format that is pal or NTSC?

    I doubt the charging of the monitor will help.

    A word of caution be sure you have an antenna on the Immersion transmitter, the Black pearl should not have an antenna if you are that close.
     
  7. max01726

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    the transmitter antenna is on as i read it could damage it poered on without the antenna. just tested taking off the two antennas on the monitor but still the same poor quality??
     
  8. xgeek

    Joined:
    Jan 20, 2014
    Messages:
    543
    Likes Received:
    0
    Location:
    London, UK, Declination -1.2
    How poor?. Here is a picture I just took of my BP with the Phantom sitting in front of the controller.
     

    Attached Files:

  9. max01726

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Here's a photo pointing at the laptop it's no where near as clear as yours
     

    Attached Files:

    • mm.jpg
      mm.jpg
      File size:
      570.8 KB
      Views:
      379
  10. xgeek

    Joined:
    Jan 20, 2014
    Messages:
    543
    Likes Received:
    0
    Location:
    London, UK, Declination -1.2
    LOL you are right about that. I can't even see it :lol:
     
  11. max01726

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    sorry its up there now. ha the pic is a bit too big though! its strange because it was a lot clearer than this when i first set it up then took it for a quick flight which was good until the picture started getting worse
     
  12. xgeek

    Joined:
    Jan 20, 2014
    Messages:
    543
    Likes Received:
    0
    Location:
    London, UK, Declination -1.2
    You sure they are both set to PAL?. Also did you buy a pre made cable to go from the IRC600 to the P2 main board or did you make your own?
     
  13. max01726

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
  14. tom3holer

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Messages:
    324
    Likes Received:
    2
    Location:
    Cape Cod, Ma.
    You made my evening I've been laughing for several minutes.


    Tom
     
  15. max01726

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    well its being returned and replaced because the colours are all inverted
     
  16. HeliTV

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Just a long shot - have you looked through the BP menus. There may be a setting to invert colours? Away from mine ATM so can't check...


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  17. Bluegrass

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    The photo you shot is zoomed way in so it will look distorted. It also is pushed way to the right & I can only see a small portion of the laptop screen. BTW, the Pearl monitor is not really very high resolution. If you're use to looking at HD TV these days, you will be a bit let down with the quality of the FPV monitor. Most folks use FPV for framing their video they're shooting and to view where the Phantom is if it's out of visual range. That's about all I expect out of my FPV. I think you have to invest nearly $2000 for an FPV system that is truly HD.