Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Beta firmware now available for Standard

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by edraven, Mar 7, 2016.

  1. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
  2. dewaynet

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    75
    Likes Received:
    11
    looks like its the GEO fencing that everyone else already got and pitching a fit about.
     
  3. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
    It is, but if you have current firmware there is no way to unlock a NFZ without it.
     
  4. RodPad

    Joined:
    May 20, 2015
    Messages:
    2,641
    Likes Received:
    367
    Location:
    Pacific,NorthWet, 97031
    The GO app is the normal way you install on a Standard, just recently learned (last few months) to get around it using the SD card.
     
  5. Pilot Wings

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    120
    Likes Received:
    15
    Hmm. I wonder if this will affect all those who don't call to inform their nearby airports?
     
  6. gvsukids

    Joined:
    Feb 25, 2016
    Messages:
    234
    Likes Received:
    29
    So has anyone updated yet?
     
  7. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
    I just updated via sd card in the camera, updated fine, but still can't takeoff. I requested 3 different unlocks because I can't tell if the serial number is 0's or O's, but in any case none worked. Still grounded.
     
  8. Rodolfo Vaz

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    24
    Likes Received:
    4
    I am really affraid of updating a beta firmware... Is this GEO fence the one that the user sets for safety or the one that DJI sets to prevent drones from flying in areas such as airports, embassies, parliament and ao on? I live in a country capital and we are allowed to fly close to the parliament, although DJI shows the are as restricted...
     
  9. gvsukids

    Joined:
    Feb 25, 2016
    Messages:
    234
    Likes Received:
    29
    Does the serial number need to be imputed somewhere to upgrade?


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  10. Pilot Wings

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    120
    Likes Received:
    15
    I think this is the firmware that does restrict flying in designated NFZ. If that's the case and they say I can't fly since I'm near an airport, so long P3. I'll be selling mine.
     
  11. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
  12. gvsukids

    Joined:
    Feb 25, 2016
    Messages:
    234
    Likes Received:
    29
    You can't fly even on any mode not using GPS?
     
  13. Phoenix 1

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    29
    Likes Received:
    2
    Location:
    IRELAND Co' Kildare.
    Any improvement on range with this.
     
  14. Pilot Wings

    Joined:
    Feb 15, 2016
    Messages:
    120
    Likes Received:
    15
    I thought it needed a GPS signal before you can fly?
     
  15. edraven

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    77
    Likes Received:
    6
    DJI posted another new firmware, still can't unlock OAK NFZ.