Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Battery

Discussion in 'Phantom 2 Vision Discussion' started by isle, Mar 4, 2015.

  1. isle

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    155
    Likes Received:
    3
    Any ideas on what causes this, appears every now and then for a few seconds. Does not seem to affect anything when flying and video works fine
     

    Attached Files:

  2. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,622
    Likes Received:
    5,693
    Location:
    Amory Mississippi
    What does your battery show in assistant for cells ?
     
  3. general01

    Joined:
    Feb 27, 2014
    Messages:
    468
    Likes Received:
    4
    i guess the temp sensor is bad for it to throw both warning messages at one
     
  4. jmccull78

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I just created an account here to ask the same question! I am having this issue ONLY when I tilt the camera up or down more than one notch. Is that when you're noticing it??
     
  5. isle

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    155
    Likes Received:
    3
    That is it exactly, as soon as you move position of camera it goes away and does not seem to affect anything video works fine later on camera or computer
     
  6. general01

    Joined:
    Feb 27, 2014
    Messages:
    468
    Likes Received:
    4
    Could more of a firmware issue then a battery issue
    Try a older firmware and see if the issue goes away(I am running 1.08)
    You can download it from here
    www.droneslinger.com

    If the battery issue is still there after trying a older firmware then it likely a battery issue if not then it's a firmware issue
     
  7. jmccull78

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I've only had 5 charges/flights on this battery, so I may have a warranty claim.
     
  8. isle

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    155
    Likes Received:
    3
    Thanks everybody for the help have tried all but issue still remains
     
  9. jmccull78

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Ok....It appears that I have got this to stop. When I had it plugged in to update the firmware, I did an advanced calibration and a basic calibration. I put it up in the sky about an hour ago, and I couldn't get the problem to replicate. Try that and let me know if it works for yours also.....
     
  10. jmccull78

    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Isle, did you try the calibration and firmware update?
     
  11. Txfirecop

    Joined:
    Jan 8, 2015
    Messages:
    133
    Likes Received:
    3
    Location:
    Austin, Texas
    This sounds like the battery did not seat in the aircraft. If when you power up the Phantom and the four green battery lights are flashing, you have an error. Try powering down the battery and removing then re-seating. After powering up, the green battery lights should be solid green and the error goes away. Works for me every time.