Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. kclark

    Joined:
    Aug 20, 2016
    Messages:
    41
    Likes Received:
    3
    I bought my P4 on Thursday and it hadn't been updated. I just finished updating it and I need to update my 3 extra batteries. I followed the procedures for doing so but when I put any of the 3 extra batteries in and start up the P4, I don't get any notification on my iPad to update them. Did I do something wrong?
     
  2. r62ewa

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    556
    Likes Received:
    145
    Did you wait long enough for the message to update? It took a little while at times for the message to appear for me.
     
  3. kclark

    Joined:
    Aug 20, 2016
    Messages:
    41
    Likes Received:
    3
    is 5 minutes long with?
     
  4. r62ewa

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    556
    Likes Received:
    145
    Yeah, not that long. I did turn off the controller and back on a few times as I found it wasn't telling me to update either. It worked for all mine in the end.
     
  5. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,075
    Likes Received:
    1,630
    Location:
    San Francisco, CA
    You got to ensure you have the bin update file on the ad card. Check once more.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  6. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,075
    Likes Received:
    1,630
    Location:
    San Francisco, CA
    And read the txt file that's generated after update


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  7. kclark

    Joined:
    Aug 20, 2016
    Messages:
    41
    Likes Received:
    3
    How do I make sure the file gets to the card?
     
  8. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    879
    Likes Received:
    248
    Location:
    London UK
    P4 doesn't update via a .bin file.....it's via the GO app or DJI Assistant.
     
  9. kclark

    Joined:
    Aug 20, 2016
    Messages:
    41
    Likes Received:
    3
    I'm using DJI Assistant
     
  10. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,075
    Likes Received:
    1,630
    Location:
    San Francisco, CA
    My bad, didn't realize it.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  11. r62ewa

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    556
    Likes Received:
    145
    You place the battery to be updated into your Phantom and power everything on as normal but wait at the main screen within the GO App for the update message to appear.
     
  12. kclark

    Joined:
    Aug 20, 2016
    Messages:
    41
    Likes Received:
    3
    okay I finally got it. I was already at the flying screen in the app. Thanks.
     
  13. r62ewa

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    556
    Likes Received:
    145
    Glad it worked out.