Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Autopilot Lost Telematery Data?

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by J&L, Jan 24, 2016.

  1. J&L

    J&L

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    334
    Likes Received:
    49
    While flying a waypoint mission with Autoilot on my Ipad mini2 i got about 3/4 of the way through the mission and then it lost telematery data and stopped and hovered. Has anyone had this happed and what caused it. Enclosed is the file from HD. I have a screen recording of it to if that will help

    HealthyDrones.com - Innovative flight data analysis that matters
     
  2. J&L

    J&L

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    334
    Likes Received:
    49
    Anyone?
     
  3. dixter

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    163
    Likes Received:
    61
    according to the report you took off at 54% battery and it landed at 35% .... look in your settings and see what you have setup for your power...
     
  4. J&L

    J&L

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    334
    Likes Received:
    49
    This was my 2nd flight. I did the same waypoint mission just before this. landed and then took back off and did it again. I believe I saw something about 90% and 30% but that could have been for something else. where do I look at in settings for what your referring to. Thank you
     
  5. dixter

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    163
    Likes Received:
    61
    open Autopilot .... there is a section (upper left screen) called " Pre-Flight " ... there you can locate " Settings "
    in the Settings area scroll down and you will see " Flight Director " and under " Low Battery Warning "
    Might want to go through all the settings to verify the flight characteristics....
     
  6. J&L

    J&L

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    334
    Likes Received:
    49
    image.png Is this what your referring too?
     
  7. dixter

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    163
    Likes Received:
    61
  8. 2nd2non

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    796
    Likes Received:
    208
    Location:
    Orange County, California
    How far away from the RC was the bird? Did you notice the signal strength decreasing just prior?
    The bird will hover for a few upon loss of telemetry before initiating RTH (if that is your failsafe setting in the DJI GO app). Remember the flight controller is on the iOS device, so it will hover on loss of telemetry since you don't have the "pause on telemetry timeout" setting active.
     
  9. dixter

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    163
    Likes Received:
    61
  10. J&L

    J&L

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    334
    Likes Received:
    49
    If you look at HD it stopped exactly where the yellow line stops. I had direct visual of the bird. Full bars on it. It just stopped and hovered. I took manual control and flew it home.
     
  11. 2nd2non

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    796
    Likes Received:
    208
    Location:
    Orange County, California
    Ok, never seen this before. Sounds like the app locked up or lost comms to the RC.
     
  12. Yeager74

    Joined:
    Jan 20, 2016
    Messages:
    113
    Likes Received:
    33
    Location:
    Hong Kong, China (for now)
  13. 2nd2non

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    796
    Likes Received:
    208
    Location:
    Orange County, California
    See the post today about a firmware issue impacting RTH on loss of telemetry for 3rd party apps utilizing the SDK.
    FYI......Autopilot for DJI 2.0 (24) | Page 10 | DJI Phantom Forum
     
  14. J&L

    J&L

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    334
    Likes Received:
    49
    I had full bars on the RC and GPS and full signal. Can't say for sure I lost signal
     
  15. dixter

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    163
    Likes Received:
    61
    AutoPilot just posted there is an issue on the DJI end ... might be what you have seen with yours...
     
  16. J&L

    J&L

    Joined:
    Jan 7, 2016
    Messages:
    334
    Likes Received:
    49
    Possibly but the bird was only 200' in altitude and 300' away from me with no obstructions
     
  17. dixter

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    163
    Likes Received:
    61
    There are other 3rd party App developers reporting that DJI has an issue with intermittent connections and that DJI has been looking into it for a few months now... I think if I remember correctly DronePan was the one that posted about this about a month ago... and those flights are just about straight up...