Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

ATTI Mode issues

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by cainboy30, Mar 10, 2014.

  1. cainboy30

    Joined:
    Feb 3, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    On my Phantom, the atti mode isn't working. Example, when I turn on my Phantom, I leave it in GPS mode. After it has locked on to GPS, I switch it down to atti mode, but the yellow light does not come on. It stays green. What I have found out, if I pick up the phantom and wiggle just slightly, the yellow light comes on, but than goes back to green after a few seconds. Switching back in forth between gps and atti mode does not change the light. Stays green the whole time. Could this be a loose wire, or faulty part.
    I'm in Phantom mode. Only a couple weeks old and have about 3 flights on it. Never crashed or tipped it over.
    Any suggestions?
    P.S. I notice when I rotate it 360 degrees while its in a hover, it will drift quite aways. I don't know if this is related or not.
     
  2. cainboy30

    Joined:
    Feb 3, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    IMU calibration fixed my drifting. But it will not switch into ATTI mode. Even while airborne. hmmm
     
  3. ginsonic

    Joined:
    Nov 8, 2013
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    ATTI don't work in Phantom mode just on NAZA. In Phantom mode S1 and S2 are disabled.
     
  4. cainboy30

    Joined:
    Feb 3, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Thank you!! I feel really dumb now. LoL